Wednesday, May 23, 2012

Ameer & Pneumococcal Vaccine

Alhamdulillah...MIL & sibling dah selamat berlepas ke Mekah..maybe now dah sampai di Oman transit 1 malam...

Semalam sempat bawa ameer mucuk untuk jab pneumococcal vac.. mashaallah ameer so hyper & seperti sangat2 x takot paed Dr. Arbaiyah.. sangat active.. mommy yang penat jap dia nak duduk jap nak bangun, pusing2 badan... tarik tangan doc.. haiya xtakot gamaknye jumpe doc kali ni... hehe... maybe sebab dia dah sihat.. cukup tidur.. cukup susu... alhamdulillah..

sampai2 terus main kudik2...hehehe..yihaaa


study..ehehe..

slide with daddy..

 so alhamdulillah...dah selamat 1 shot.. next month & 1 year plak nanti.. so sempatlah paed buat check up alhamdulillah current weight now 8.7kilos.. kuruih anak mommy.. doc suh selalu buat senaman kaki kat dia.. since ameer now only suka kesot punggung aka bottom shuffler jer.. hehe.. not yet crawling, belum berdiri sendri.. angkat bon pon sikit2 jer.. hope sangat by next month ade progress.. SAY NO to walker ye!! xmo dah pkai walker.. doc pon xkasi tau.. yup mommy xmau but orang2 sekeliling tuh..................!! huhu

8 comments:

  1. akid lagi kurus la nmpk nye.. akid baru 8kg.. ahhh tak sabar nak bawak akid pergi suntik.. kena habiskan ubat hospital bg dulu... sobs

    ReplyDelete
  2. ni baru naik tau dot.. kalu x statik jer 8kilo hui mmg graf straight jer tau..cepat2 akid baik terus amek jab ni... mudah2an kurg sakit2 dah pasni..aminn

    ReplyDelete
  3. 8.7 x kuruih laa etty... dina tgk chubby lagi si ameer tu... ZA mmg dh susut tp dina pun x timbang dh almost 3 months... hopefully naikla graf tu... yes yes, penggunaan walker mmg x recommended.. dina pun x guna walker.. org2 lain nk ckp ape tu etty buat xtau je.. pedulikkan! we know what's best for our son!

    ReplyDelete
  4. xkuruih ek hehe..rase ringan jer dok dukung..hehe..kan2 dina..wat derk jelah..!hikhik

    ReplyDelete
  5. babe citer sket pasal walker nape eh?? mind to share plssss

    ReplyDelete
  6. hm...walker name jer walker padahal xmembantu pon baby belajar jalan, ia lagi mengehadkan pergerakkan baby, menyusur, merangkak... nyesal babe... i put on him since 5m+ lg..now ameer xmerangkak2 lg.. walaupon leh kira brapekali dia naik but mmg sgt2 xmembantu... lain2 boleh gak dtgkan kecederaan pada bayi if xpantau kawasan jajahan dia, jatuh tangga ke, dia ligat gi tarik wayar cerek ke..nauzubillah..& lg 1 i pnah bace pasal letak baby dlm walker lbh 10min leh buat kaki baby kejang!!!!

    ReplyDelete