Tuesday, May 29, 2012

Dragon Fruit

Morning hot mommies!!!... hari ini entry busuk ashem sikit ye...hehehe...gara2 poo poo ameer pagi tadi wat mommy blur cam nak nanges (T_T)

Last nite.. ameer makan ni masa dinner.. as snack actually...dia dah dinner as early at 7pm..so masa mommy & the rest of family nak dinner dia sebok2 join so bagi dia makan ni...

Dragon fruit aka pitaya fruit

Dalam bahasa ibunda buah naga.. merah betul.. ameer love it...first time try.. dia suka sangat2.. manis.. makan pon dah comot serupa dracula...meleleh2 ke dagu...baju segala.. silap bagi makan pakai baju hehe.. 

sudahnya pagi tadi dia poo poo merah.. at first mommy yg gelabah gelupur blur pagi2 ni xtau pon dia buat projek time bila.. tup2 nak mandi bukak pampers ada hadiah hehe.. sekali jeritlah Ya Allah nape merah ni... darah ke????!!!! pastu terus teringat ooooo semalam ameer mam dragon fruit.. berdekah2 ketawa seme orang.. bikin havoc pagi2 buta...

actually pitaya fruit ni high Vitamin C.. sangat2 bagus... u can read here..  so if makan yang color red ni.. jangan gelabah gelupur cam mommy ameer yep.. hehe.. siap biji2 hitam tu jelas kelihatan okeh... hehe..

11 comments:

  1. Same with my baby Z!! I fed him dragon fruit last week, pastu esoknya poo poo dia warna merah gelap ade biji2 hitam.. hahaha.. 1st time tgk mcm ngeri gak la ms nk cuci tu.. pastu bau dia pon blh tahan gak kan? hehe. bile encik husband blk kerja, siap tunjuk kat dia lg sbb dia x percaya. hehe.

    ReplyDelete
  2. sya simpan ke siap tunjuk kat ur hubby??? haha lawak betui.. hehe.. terkejut mak etty pepagi td... hai.. selalu bagi makanan lain kaler carrot, kaler pumpkin, sweet potato..sume kaler senada jer... sekali merah suspen jap hehe;p

    ReplyDelete
  3. haha... yes u must... semalam try amek pic dak comot tu xreti dok diam excited mam sedap sangat hehe...

    ReplyDelete
  4. dragon fruit ni manis ek?bleh le try untuk hakim
    me myself..pnah makan sekali je kot dragon fruit..but dunt like it..hihi..tu yg sampai lani tak kasi kat Hakim kot..ngeee

    ReplyDelete
  5. u kire ok lah, i kebetulan mlm tu nk g klinik siap tnye lg doktor, dia pee2 kaler merah.. darah ke doc? doc tnye blk,smlm kasi mkn ape? br tringat mkn buah naga..hahaha

    ReplyDelete
  6. amalina.. hehe trylah... i bagi mase buahnye betul2 masak.. kirenye dh lembut.. so dia leh nom nom ngunyah sendri.. hehehe...

    fara: yeke... haiyooo mesti gelabah kan.. suspen... xterfikir masa bagi tu poo poo leh tukar kaler gak..

    ReplyDelete
  7. kaau makan buah naga ni kencng pun warna merah.....betul tak????

    ReplyDelete
  8. yekot...huhu...lupa a pesan kt nursery mau terkejut kang cikgu2 dia haiyoooo hehehe

    ReplyDelete
  9. mujur la ingat anak makan dragon fruit tue, kalau tak maunya gelabah gila2kan...hehehe

    anak kayrul first time makan puri labu, bila dia poo poo keluarpun sebijik colour yg dia makan gak..hehehe

    ReplyDelete
  10. haha...tau xpe haru sungguh..

    hehe..color puree labu tu dh biasa hehe..color nk same jer ngn sweet potato, carrot...so xtakot hehe

    ReplyDelete