Wednesday, July 13, 2016

Salam AidilFitri

Minal Aidil wal faizin...

Buat semua yang lalu kot sini hehe..
meriah lebaran tahun ni...keluarga ku makin bertambah umat hehe..


Mommy n adik Eyad..belum paham erti raya...tgk ramai orang datang muke dah pelik2..hehe


Berlima Beraya


Day 2 hari raya di Perlis Indera Kayangan..


Macam2 ragam...Cucu2 bersama TokPa n TokMa
Abaikan yang depan mengkut muke tu..haha



Wednesday, June 08, 2016

Salam Ramadhan


Salam ramadhan semua...
fuh fuhhh bersawang2 dah blog ni....
enam bulan ditinggalkan..

Anakanda bongsu pun dah genap 6 bulan hari ni...
Alhamdulillah..
Aliff Zeeyad dah boleh macam2..
Bergolek2..angkat badan..duduk senget2 tersembam..
Sok2 tah2 boleh merangkak dah..

K babai..mommy busy..
Jangan ponteng puasa ya..
muaahhh

Tuesday, February 23, 2016

Our 3rd Bundle of Joy


Alhamdulillah...kembali bersiaran setelah berehat selama 2bulan..
Maketty dah selamat melahirkan seorang lagi hero malaya..
Muhammad Aliff Zeeyad..
Baby adik paling sado setakat ni... lahir 3.73kilo..
Rezeki kali ini bersalin 1x push ke tolakkan..within few second je..alhamdulillah
Actually hubby yang tolong...dia angkat je badan maketty bagi tegak terus baby keluar..
Hehe..
Hubby masuk LR xsampai bape saat..maketty dah jerit..cepat angkat badan mommy..
hehe..rezeki2..
hubby kate xdan feel nervous2..tetiba dah settle..



Ni masa umur sebulan lebih..makin bulat..


Ni masa umur 2bulan..
dah pandai senyum2...agah2..ajak borak..

Kesayangan dalam famili sekarang..abg long n abg ngah asik cium je...
Tunggu lah besar sok2 camne tah..hehe..


till then..






Monday, November 23, 2015

Still Pregnant..yeah..


Today 38weeks 3days..
Still pregnant..xde tanda2 nak bersalin lagi..
Mak makin menggemok..2 minggu ni naik 5kilo..ok not funny baby..
Sebelum ni mommy maintain naik setgh kilo2 je hahaha..
Cepat keluar..awak pon makin membeso dengan jayanya..
Perut pun makin berat...cepatlah dik...mommy xlarat nk jalan2 dah ni..
Hope dapat bersalin by this weeks..
Wish me luck!!
Bismillah..


Friday, October 16, 2015

Baby Adik at 33 weeks..

Hallo...anybody there??? sepi nau2 blog ni..
Memang kene sindrom malas2 nak hadap blog lame2..
Blogwalking tapi xtinggalkan jejak pun..tu orang lain pun malas jejak kat sini agaknye..haha

I'm in 8th months now..sebulan ke sebulan lebih je lagi...
Memang terkejar2 nak siapkan kerja..kejar due date sebelum edd ku sendri tiba..
Atas meja ni tahlah sehari almost 10 files aku wat hari2...tapi xsurut2 gak kerja ni...
Kalau boleh memang nak settle baik2...then leh rest/pantang elok2...xmau tetiba berstokin aku menapak naik tangga wat kerja urgent..sebab ade benda staff lain dorang xreti wat benda tu..mase pantang ameer dulu penah kena datang opis tau..hahaha (T_T) nanges!!!
So since kejadian tu, maketty siapkan manual tampal beso2 kat wall bagi sume baca n buat sendri...
Syabas betey..hahaha..

Kelmarin.. Cuti Awal Muharam kan..selamat tahun baru buat semua Umat Islam..semoga tahun ini lebih baik dari tahun sebelum2nya..insyaallah..

Cuti sehari je..kejap je pulak tu..tetiba teringat awal2 pasang Astro rumah kitorang dulu ade dapat voucher GSC 2 free tix...check2 rupenya nak expired dah 16th Oct 2015..today lah...so laju2 cik daddy ajak gi tengok wayang...dengan budak2 ni...haha...fuh laju2 siap mandi..kul 11.30pg terpacak depan GSC Quill Mall..tempat baru 1st time gi..hehe..

Bertahun2 kot tak jejak wayang..last rasenya teman anak buah gi tengok Tangled kartun gak tu..mase tu awal2 preggy ameer kot haha...pas ameer lahir sampai la kelmarin almost 4y+ tak jejak wayang..hahaha..

So its worth it..walaupun ameer n adly ala2 jakun2 sian anak aku...hahaha...nasib x de orang sangat...memang buat cinema cam bapak dorg punya je..hehe...bising gile..jalan2 sana sini..haha..nasib xde org nak...


So tulah 1st time n next time tunggu baby adik dah besar cam korang ye..hehehe...

tak sabar dah nak bersalin..siyes mak fenatttttt

Nah tempek gambar babyAdik..


Hit 33weeks today..berat dah cecah 1.8kilos+
Gender...haha..rahsia..padahal kt fb n ig sume dah tau hehe..

Mak fening!!!






Monday, September 28, 2015

Salam Aidil Adha 2015



Salam Aidil Adha buat semua umat Islam seantero dunia..
Tahun ni raya di KL..umah my parent..
lepas tengahari baru gi umah MIL..
Sonok lak raya walaupun sehari je tapi almost semua adik beradik ade pagi raye.. my 2nd bro n fmly je lik A.Setar..
Dah lama x beraya lengkap..hope next2 year dapat bertembung sume ade..baru best hehe..
Cuti dari hari khamis membawa sampai ahad.. cukup 4hari..tp 2 hari spend whole day di rumah gara2 jerebu teruk di KL and ameer kena chicken pox..
malam raya baru naik lak tu nasib xde demam2..

sian anak bujang mommy..nasib xnaik banyak sangat..but still aktif..x melepek2 haha..penat mak tau x..
Oleh kerana cuti2 panjang dapatlah mak mensettle2kan barang2 bakal baby adik..wohhoo...awal ke??



mak masih eksaited macam zaman anak 1st..
haha...
kasilah can..
;p



Wednesday, September 02, 2015

Adly Zareef turns 2


Manja..always my manja..
paling manja dengan mommy lah..
semua kata adly zareef ni terlebih manja..
kita tengok nanti once baby adik lahir hahaha
kita gelakkan dia..

Today u hit 2 years old..
macam sekejap je adik besar tup2 nak jadi abang..
bila nak stat tukar panggil abang tah..
lekat dah adik tu...haiyooo
abang ngah mommy...

kelmarin de tragedi hari merdeka..
maketty tersalah nak angkat dia..
my bad..
i learn from whole thing now..
hope he's getting better..Amin...


Semalam sekerat hari di hospital terpaksa bawak dia gi Xray..
Alhamdulillah xde pape fracture, joint dislocate ke..xde pape..
tapi dak kecik ni xmau angkat tangan dia..guna cam biasa,,
maybe tisu2 lembut dia terkejut kot..
my bad.. i'm sorry baby...nanges mommy depan doc..cuak beb..xleh tdo tgk dia takut nak beralih2 time tdo..
hope adly getting better..
nanti kita celebrate bday adik n abang secara official k..insyaallah
kalau de rezki..hehe..

Muahh mommy daddy abang ameer and the rest of family loves u to the moon and back..