Tuesday, September 23, 2014

Hujung Minggu Kami..KL Bird Park

Ha dah masuk hari ke2 cuti sekolah pun dah tamat..jalan kembali jem..
Gitu lumrah duduk di tengah2 KL..sibuk hal duniawi..

Hujung minggu sudah hari sabtu, si ameer dah 2,3 hari ngajak nak gi jalan2..mana taknya pagi2 subuh hening angkut masih dalam dengkuran..sampai nursery pun still tidur nyenyak..memang x sedar mak pak nye dah selamat ke kantor..biasanya kul 8pg lebih2 sket baru bangun..so sementelah menjelang petang balik kerja baru jumpe..
Naik2 je kereta kompem 1st word..abang xnak balik..nak gi jalan-jalan..sisilai (read: KLCC) ke.. kedai ke.. pasar malam ke..
Hari2 memang gitulah..
Kadang2 kesian..rutin mak paknye sedikit membosankan..dia lak kena gi nursery seawal pagi..kalau dulu masa stay dgn parent kul 9pg baru gi nursery..la ni matahari xnaik lagi dah perlahan2 turun bukit antarabangsa..jauh oi nak hantar ke nursery di tempat lama kat tmn. cempaka..drop me kt Ampang point..then baru hubby ke office di Gombak..1jam perjalanan semuanya....hehe... apokan daya maketty x drive..ade lesen simpan je..haha.. ;p tunggulah sok2 kot2 de kudrat nak drive balik..haha

Oh berbalik si ameer ajak nak gi jalan2..wiken bangun pagi sabtu tu hui hujanlah...cik daddy yang sepatutnya ade tugasan xjadi ke kantor..so bermalas2an je..kite pun cam hm...nak gi jalan jom.. ok siap.. padahal xtau nak kemane pun...otw turun bukit suklin call.. dtg umah makan ketiaw.. okies..boleh...siapkan perut dulu..hehe..mknn budak2 dah siap pack..cam biasalah mak2..

settle kat umah parent langit dah kering hujan..tapi langit masih gelap mendung..jam pun dah kul 11pg kot..
nak kemana?? KL BIRD PARK.. x hujan ke..nekad...



Abang ameer memang seronoklah..siap kejar bird2 tu..kejap2 sepak bird... tapi xde lah yang kene sepak pun...hehe..dia kejar je lebih...kehulu kehilir.. takut gak jalan still slippery..bukit2 kecil pun ade..

Adly plak lebih sedap dok dalam stroller..berpeluh ketiak maketty tolak dia naik turun bukit....pastu halfway dia tdo..oklah..x meragam.. lame dah x melawat kawasan camni..last time gi zoo je awal2 lepas pantang adly dulu.. 

Maketty plak keje asik menjerit...xtau nape burung2 beso tu asik terbang atas pale aku..bikin gempak je.. sume cam nak langgar aku je..haish tensen!! tertunduk2 tercangkung2 nasib xtersungkur..
siaplah ko burung2...!

okies...babai..
till then..




4 comments:

  1. ok tergelak dgn perenggan terakhir. hehheheh!...dulu dh pernh pegi bird park ni. tp waktu tu sara kecik lg. ingt mcm nk pegi je weekend ni. how much entrance yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..betul sue..tension tau..smpikan hubby asik gelak2kan kejap2 jerit..sume cam raksaksa je terbang kat kite..org len lek je xkena kacau..ke dia leh smell fear on me.. haha..btw entrance fee dia adult with ic RM25 kids bwh 12 Rm12.. but aritu bdk2 ni dia bg masuk je xyah bayo..freee hehehe

      Delete
  2. ihhihi... best gak bawa anak pergi bird park ni kan.

    entry terkini...Makan je kerja aku ni!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehlah skali sekala..hehe..etty 1st time sampai..dulu2 cam xheran je nak gi..dah ade anak ni barulah heran haha

      Delete