Thursday, September 18, 2014

Hari Malaysia kami..

Haish..lama-lama sekali baru jenguk ke sini..kesian..hari2 bukak browsing kawan2 lain..tapi jarang drop komen..segan nak cakap2..takut tersalah cakap..
Sekarang tengah fasa mak-mak..
So balik-balik yang suke ditatap mesti deko2, masak2...
haha..

Cuti Hari Malaysia kelmarin..mertua datang bertandang..tau dah memang cik dady booking fil untuk tolong drill and hang kan cermin n frame2.. ye semua kene drill sbb kemain keras concrete umah kami.. memang xlut nak paku gitu2..

Kalau ikutkan maketty xlah nak nyusahkan fil..boleh je nak wat sendri DIY.. tapi mil lah x caye kat anak dia.. hailah.... anok manja cik daddy tu hahaha...
So alang2 memang plan nak masak sedap2lah...
Kari ikan merah..sayur campur dll.. Alhamdulillah selesai sume hang kan deco2 kemas2.. mil tlg sapu2... maketty pun hidangkan juadah.. 

Ye ni 1st time masak bagi dorang makan.. di rumah kami.. sebelum2 ni masak gitu2 je...untuk perut laki, parent n adik beradik..
Kalau bertandang umah mil pon masak tapi tolong2 je..hehe
Terbeliak mata pak mertua.. kari menantu dia meletop...haha 5stars.. Mil terus mintak resipi... padahal aku rasa kari mil pon sedap je.. anak dia je x berapa nak puji masakan bini dia je... hm.. dah orang lain puji barulah dia pon sibuk nak puji2 bila orang lain balik..
Aparaa.. hehe..

Meh sape nak try kari maketty meh datang umah.. bawak kepala ikan merah.. i masak..
Gambar xde lak..
xpe next time..

Eh sebenarnya nak cite benda lain merapu cite kari haha...

Cik daddy dah bagi hint nak melawat ikea lagi... hahaha ;p
Kan dah kena sawan ikea...!!!

 k tu je... bai..

4 comments:

  1. Replies
    1. kan..nyampah..hahaha..pujilah sket kan..barulah rajin masak..haha..padahal hari2 masak...;p

      Delete
  2. Mak etty kalau masuk blog julia jgn plak tak tinggal jejak...rugiiiiiiiiii oooo pastu jgn segan2 nk put komen hahahha i like ur komen dear...sebenarnya from komen lah buat kita sharing some new idea...babe nak pi ikea ke...nak ikutttttttttttttttttttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. jue..blog jue meme sokmo singgah..meme suke pon..nanti i tinggalkan jejak lagi ke sana..i is pemalu kan hahaha;p

      p/s: nnt kite buat rombongan mak jemah ke ikea nak?? hehehe

      Delete