Wednesday, September 10, 2014

Minggu Sudah..

Skemanya tajuk..

Nah..akhirnya dapat jugak maketty gi ikea setelah berkurun dekat 3thn x gi..
last time pegi semata2 makan meatball je..perut membuyung ameer dalam 3,4bulan kot dulu..
hari2 aku berzikir depan pc kot dok survey..
memang sawan gaklah sejak de umah sendri nak gaklah berdeco2 bagi de rupe cikit umah kelamin..
hehe..
dedulu xheran sangat sebab xpindah2 lg..ni dah almost 3 months pon dok umah sendri..
haruslah jengah ikea..

adly dok test rocking baby chair tu..
abang dia dr dalam keta sampai kitorang habis shopping n sipi2 habis makan baru bangun tdo..
cer bayangkan almost 4jam kat ikea kemain tido je abang long..nasiblah beli stroller baru sedap kot tdo..haha

Rocking chair tu.. xbeli pon..saja ngetest..
tu muka budak tu xpuas ati je..
paling havoc 4jam xmintak susu..hahaha
minit2 terakhir baru melalak merempan kat kedai makan nak nenen sesangat..hehe

Rasa nak kene gi lagi..aritu sempat shopping sikit je..tapi berabis beratus gak..xpaham aku..
nasib beringat2 masa nak loading barang dalam kereta...xmuat plak rak nak masuk bonet..
sudahnya berhimpit2 kitorg kat blkg..rak letak kat sit depan...

Rasanya dah sampai waktu cik daddy kena invest beli mpv..haha kot2 sawan ikea plak..

Pasni target nak beli rak Albert atau Gorm..nak kemas bilik no.3 jadi bilik tetamu & stor..sebab sebenarnya nak beli tulah tapi cam pikir2 kereta x muat..sudahnya beli rak tv je kallax .. rak universal untuk buh mainan budak2 jugak..sebab tengok display kat situ terus rasa cam praktikal je n ringkas untuk living hall yang kecik cam umah kami..

Then beli hadiah bday kat adly baby highchair antilop..hehe..ingat nak beli leopard skali bont bes..haha xmuat..
balik umah assemble.. berebut abang adik!!
peninglah mommy camni...





4 comments:

  1. Sonok nya g ikea..kalo anak tidur mmg senang berjalan dlm ikea tu..anak sy singgah 1 tempat dekat setengah jam...patut boleh g sejam jd 3 jam 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe..mmg timing dia tdo..standardize je dr baby..hehe..

      Delete
  2. Lama yer dear 3 tahun tak pi ikea...syok tau ada rumah sendiri leh deco puas2...alhamdulilah deco elok2 tau pastu review sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..umah belum de rupa lagi..nnt dah de rupe kite kasi review..hehe

      Delete