Monday, June 30, 2014

Ramadhan Kareem

Salam Ramadhan..
Alhamdulillah..dah seminggu pun duduk umah kami..
Syukur jugak dapat bertemu ramadhan kareem lagi buat tahun ini..
Hope dapat puasa penuh hehe.. ni 2 hari pose mencabar sungguh..maketty diserang CB.. sensorang je kena...
Orang lain mkn same je ngn kite..yg kne kite sorang2..hehe.. xpelah.. Tau Allah sayang kite lebih...dia bagi ujian kat kite lebih sikit dari org lain..

So far anak2 ok je dok umah baru x baru ni..
Ingatkan dulu si abang xmau dok situ..tapi lepas kenduri aritu dia ok dah..syukur sangat..

Malam 1st terawih aritu mencabar jugak... jadi penghuni kondo yang baru seminggu diduduki..orang lain xkenai lagi..ade few mmg dah kenailah.. abang long aka boss ku pun mmg dok situ..n ade jiran lame pun dok situ..lain2 kenai gitu2..so xlah segan sangat.. yang jadi naik segan bila sampai2 surau.. maketty n anak2 dikerumuni anak2 jiran2.. haha kalah retiss u... anak i jadi tatapan dorang si gebus ni.. dahlah ngantuk terus melalak2... ahaha... kejap yang tu cuit pastu yang tu cium... dengan si abang x mau berenggang nak berkepit dengan maketty.. haru betul... but alhamdulillah dapat gak solat terawih smpi habis.. 8rakaat jelah... anak jiran lame tu dukung n main dengan adly time maketty solat...nasib dia ada..

2nd terawih x gi surau..hm abang long ameer tdo..ngantuk nau dari lepas berbuka kat umah my parent.. so xdapek lah berjemaah..buat sensorang...asal boleh solat terawih cukuplah.. sayang kalau tertinggalkan.. bukan selalu dapat jumpa ramadan ni..sebulan je..

Moga2 kite semua diberi kesihatan yang berterusan untuk beramal ibadah sepanjang bulan barakah ini..

Selamat berpuasa semua..

p/s: eh maketty x cite eh baju raya dah siap sebulan yang lepas lagi?? hahahahaha
tinggal nak cari baju melayu anak2 je..
lain2 sopingan dah settle.. sambil2 sikit2..hehe..

 


2 comments:

  1. salam ramadhan maketty...

    aku buat kat umah je. anak asyik nak berkepit susah. tkut ganggu orang plak.
    aku ni, sensitip sikit klu org jeling2 anak aku... uhuhhuuh
    baju raya aku xdo lagi ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. org jeling kite jegil mate balik..standardlah lin budak2 mane x kecoh2 havoc2..heee.. xpe..boleh biasakan tu..cam ameer mmg hari2 gi surau dgn daddy dia..tp bile mommy ade sebok nak ngekor mommy je.. adik nilah 1st time..pastu tercarik2 suara dr speaker..haha..

      semangat baju raya siap dulu...slalunya mlm raye baru siap baju hahaha

      Delete