Monday, June 23, 2014

Alhamdulillah..


Alhamdulillah..we finally move in to our home..
Small house warming n doa selamat pun dah..
fuhhh... in 2 days okeh...bukan super lagi mmg power rangers sungguh..
we manage to packed, repacked in few hours..kerja berhari2 maketty buat in few hours..
gile ke pe tah..
hahaha
Alhamdulillah sangat berjaya jugak ko nak pindah b4 puasa..

Alkisah sepanjang majlis.. bermula masak2 kami masak kat umah mama..
xkondifen nak guna stove baru daddy pasang a nite b4..
tapi ok je gune masa majlis..
hui..penat woi pindah tergesa2...haha..umah mama now on phase reno sket2..kan adik i si suklin nak kawen Nov ni..so mmg nak all out..alang2 kami kemas2 dan pindah.. dah almost 9months pun since handover umah tu heeeee..

balik ke rumah lepas siap masak almost 1 dah majlis suppose start after zohor..
sampai2 cam lipas kudung setup..
sensorg..suh cik daddy mandi dulu..tup2 makcik2 kesayangan tiba awal..disusuli MIL sekuarga..hai..
pastu oklah dorg suh siap2 mandi..tgh mandi asiklah dgr si kecik teriak2..kne sakat ngn BIL..haiyooo..
Si ameer tdo mmg nap time dia..
tup2 org dh start reramai..riuh..bisinglah jugak..kemain menjerit dia nanges tantrum habis throughout majlis..sentap daddy..sbb dia xnak kat org lain..dah daddy kne bace doa segala..sambil berdukung2..memacamlah abg oi..
dah dkt ptg baru x menangis..jap2 nanges..geram..but i mls nak layan..haha
nasib adik pandai bawak diri..tetibe sedar2 dah lelap kat lengan maklong dia..boleh mommy wt keje layan tetamu sume..bagus babyadik.. 

So let see our journey how it goes..hope Allah permudahkan segalanya..
Ramadhan is approaching insyaallah..
moga Ramadhan kali ni memberi sejuta rahmat buat semua..

Insyaallah..

2 comments:

  1. maketty umah ada swimming pool... best tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. umah ade swimming pool share beribu2 org gitu???hahahaha

      Delete