Thursday, February 13, 2014

Hangin

Nak cite hal umah yang terbengkalai few months due to bersalin, berpantang, n nak kuruskan badan!! haha xde kaitan...
Alhamdulillah grill dah selamat terpahat indah..selamat dah rase umah bergrill.. previous owner buat grill belah depan umah, laundry area n pagar je..belah bilik2 sume xde rompong.. haiyooo seram k.. umah tingkat 8 kot..wajiblah bergrill..lagi2 ade renek2 dua orang ni...seriau mak...
few months ago masa sibuk buat plaster ceiling n cat ade gak panggil kontraktor untuk qout grill yang xseberapa banyak tu... sekali dia nak charge RM1800 k untuk ruang tamu n 2 bilik punya tingkap...haiyooo..
tu yang berbulan2 cari barulah jumpe 1 je yang murah..hehe..cheapskate bakhang!!
hubby colleague yang suggest sebab dia buat 1 rumah 2 storey baru 2k je..ni kalu bape tingkap je lagilah murah...
Alhamdulillah RM600 je..best sangat2 murah banyak k...
Actually kami buat dengan sorang abg Bangla..dia dh lama dok kat sini..kawin dgn org asal Indonesia.. wah2.. siap ade kedai sendri k kat Gombak nun.. hehe..

Actually buat grill ni xsampai setengah jam pun..pantas tuntas org ni buat kerja sorang2 k.. so alang2 grill dah buat kitorang pun teruslah suh kedai furniture hantar perabot.. sofa dari kedai lain.. bedroom sets and dining table dari perabot lagi satu...

Nak dijadikan cerita sofa kata nak hantar kul 2 ptg tup2 muncul kul 12lbh...nasib memang kami ade kat sane (actually dok umah abang sulung kat blok sebelah).. so settle... yang perabot lain2 tu hailah...janji kul 12.....tup2 petang kul 6 baru sampai... hangin terus laki ku... mengamuk2 dengan orang perabot tu...siap sempat kitorang gi Kaison KL Festival tau..dekat 3jam...sempat borong carpet utk umah mama n beli langsir sementara untuk umah kami..

Zap zup zap..sambil2 dorg assemble perabot2 sume sempatlah maketty mandikan anak2 ngn air sejuk2 nasiblah labu xpasang heater lagi..gigil2 si kecik...

Akhirnye....
Perabot masih rompong..kat almari bilik master bilik maketty le...dorang silap buat..tah camne tah ukuran xbetul.. dengan kerusi dining ade tears... hangin lakiku..so sebulan lagilah baru siap kot sekali ngn perabot bilik anakanda...hehe ye je padahal bdk2 ni tdo bawah ketiak mak pak lagi...huhu

So xde gambar lagi siaran kali ni..nantilah bila rumah dah semengah sikit kite share k..dengan deco2..ye lah..kalu maketty rajin..huhu..




6 comments:

  1. Replies
    1. umh mcm tongkang pecah..haha..nnt dh siap sikit2 kite teaser k..hehe

      Delete
  2. Murah kan kos 600 jek...pandai tau cari mat bangla tuh...fuhh selamat duit kan...mesti lawa dh nih umah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah rezeki dpt jimat sket..hehe..mmg kne survey kalu bg org yg sedang2 ni hehehe..

      Delete
  3. kalau masuk rumah je kan, taksah kalau takde problem kan? mesti ada je yg buat kita serabut...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg serabut rase..smlm baru smpt gi komplen kt kedai tu..hubby betul2 ngamok..smpikn bos kedai tu lari...hangin tul

      Delete