Wednesday, February 05, 2014

Baby Adik at 5 mo's

Si boolat mommy at 5'mos..
Wow how time flies...
Adik ni buat mommy cungap2 kejar progress dia..
kalau dulu abang progress dia kita tertunggu-tunggu every step..now mommy xleh nak pick up..
it seem like yesterday i gave birth to this cutey pie..now dah beso ni in just a blink!!
Harap2 sempatlah mommy memory every step every move you take adik..
sayang mommy xberbelah bagi buat adik n abang..equally..

Alhamdulillah check up 5th month went well..
Adly now weighted 7.92kilos..
Length 69cm

Progress...
atas carseat/bouncer boleh duduk tiba2..
kecut jantung mommy sebab tiba2 duduk sendri nasib x terlungkup..
roll over...guling2..meniarap lebih advance..
knowing faces..obviously love mommy more!!!
still no bottle feeding..
mommy pon dah ala-ala malas nak pakse..
hahaha


Alhamdulillah adik sihat je lepas jab..
abang lak yang demam tiba2 n muntah2 dah 2 hari...
kesian sgt..
hope cepat baik..musim tengah panas sangat..anak den x leh paneh2..hahaha


moving phase masih so-so..
weekend ni perabot2 baru nak masuk n baru nak pasang grill..haha..
terbengkalai segala projek rumah ni..
sok-sok umah je siap..tuan x duduk2 jugak..
hahaha..
lagi2 si abang.. bile gi lawatan umah je mesti ala2 blur2...
bila tanya nak tak duduk sini??
xmau..abang nak dok umah mama (my mama) huhu...


2 comments:

  1. aduhhh mmg boolat sungguh ni...geram tengok rasa nak gigit2!

    cptlah pindah rumah baru :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA..nana mmg rase nak geget..ngenyeh2 je..geram...!!

      Nana...xsabar ni..nak sangat pindah ni...haha..but still berhabuk tu xberkemas betul..perabot pon baru partially siap..stress hangin sume de..almari rompong kedai perabot salah buat..so kena tunggu dlm sebulan kot dorg nak buat balik..ngan dining chair ade tear..padahal kitorg tempah dr bln 8 thn lps k... sedih.. U ade prob ngan KC i dgn furniture.. nak menunggu 1-1 benda lame k..huhu

      Delete