Tuesday, January 28, 2014

Paranormal Activity

Pagi2 tadi lakiku tanya apsal buat status kat fb gitu???
hahaha

Kisah seram di malam hari..
Malam tadi lepas tgk Masterchef gi lah tutup pintu segala, bawak naik kain2 yang dah lipat..kemas2 umah sket...dalam kul 10 mlm gitu...tinggal si kecik sorang2 jap kat bawah naik turun jap..angkat itu ini...then baru bawak dia..xlama pun berapa saat sangat tinggal dia..cik daddy n abg dah naik tidur awal sebab abg demam..

So sudah naik kebilik letak adik kat tempat dia, maketty pun baringlah....
tiba2... dengar bunyi pintu...dengar bunyi orang jalan2 kat living room bawah..bunyi pintu lagi..baru je 2,3minit naik ke atas ni..

hati dah xsedap...serentak tu tiba2 dengar anjing menyalak..bertempiaran..macam cabut lari lintang pukang..

Hoi...apelah plak tu..parent mlm td mmg xde dgn suklin kuar gi melawat SIL kat spital...balik around 11pm..

Sebenarnya aku kerap dengar bunyi2 ni dari dulu..lagi2 kul 2,3pagi.. tapi semalam terawal sangat bunyi tu...kul 10 kot..time org xtido sangat lagi...

Seram2 pun leh tido lena smpi pagi...xkuar2 dah dari bilik pastu...ingat nak lepas hajat pun simpan smpi subuh..bulih???

Harap2 xde papelah...moga2 benda2 ni xkacau anak2 aku sudah...kalau nak diikutkan hari2 rumah kami ada je yang baca quran..lagi2 mama mmg pagi ptg siang malam mmg after solat ke lepak ke baca quran... kite2 je kdg2.. kite lak dahlah tgh dtg red flag.. ade plak nak ganggu2 tu... seram... baca doa terus lelap..

Aku paling kisah if kacau anak2 je...... dahla petang semalam nak ke maghrib gitu si kecik ni asik menangis je...sampaikan mama amek baca2 n bogelkan dia...sampai berpeluh2 dia..kesian nengoknye...haish... dalam sejam pastu baru dia leh tdo nyenyak...

Aku harap dah xdelah benda2 yang ganggu2 ni... bukan umah aku je lak tu...umah sebelah umah selang 1 sume de baby kecik2... bile aku up status tu terus jiran sebelah pun kate umah dia gitu gak semalam...ade bunyik2...!~!!!

Ya Allah lindungilah kami, anak2 kami dari panahan mata syaitan.... Amin...

No comments:

Post a Comment