Monday, November 11, 2013

Hello on Two.. apetah title..

Assalamualaikum... Ermmm... berpantang 2 bulan..cuti 2 bulan..senyap sunyi lah blog ni sekali..
Ada lagi ke penonton yang sudi menonton drama2 Maketty Life?? hehe...

Pheww.. 

Bismillahirahmanirahim.. Today my very 1st day of work..tengok meja..wah bersih..bagus aunty cleaner ni jage meja saya cun2..so senang xyah susah payah nak kemas meja 1st day dengan membawa handbag yang sgt beso ni... x paham ke?? hehehe Yes my Baby... baby Adik... Adly Zareef in da office yawww!!! he will be here for a few months ok.. so bare with me.. mommy & work akan berjalan seiringan insyaallah.. yeke.. time dia nap gini leh laju2 call client, check doc & etc.. and blog sket2 pendek2.. hahaha

Sebenarnya banyak yang maketty nak ceritakan.. but dunno nak start hat mane.. nak qada' segala cerita dari sebelum bersalin, masa berpantang, in between berpantang... hal family...hal rumah kami..hal renovation rumah...kemas2... cerita anak2... uih banyaklah... so slow2lah maketty akan kongsi when i get my feet back..! seriously hectic beranak 2.. kalau 3,4 xtaulah... wallahualam...

K see u then..esok2lah.. arini nak buat kerja dulu.. amek mooooooddd!!! hahaha

 my angel..baik2 ye dik..
abang dulu sampai 5bulan golek2 dgn mommy kat office hehehe..

4 comments:

  1. bestnya boleh bawak baby ke opis...

    aku ni kan, kan bhenti keje, buka klinik sendri, dgn harapan nak jaga anak sendri jugak..tp x boleh la...budak 2 org tu sgt melasak...tunggang tbalik klinik aku kalo derang ada. tu satu hal..benda tu boleh pejam mata...sbb kat rumah pong tunggang tbalik jugak kan...

    satu hal lg, dedua xnak dgn org lain..payah betul..kalau aku bawa ke klinik, alih2 aku xle wat kerja sbb sorang (qasyaf) duk nyebok nak tengok mami cabut gigi org, sorang lg (qisya) duk melalak meraung sbb xnak dgn staf aku...

    Kalau nak bawa ke klinik, kne ada family members jugak yg tengokkan derang..kadang, hubby, kadang adik aku yg cuti uitm...ishk ishk...

    so, derang skang, most of the time, duk dgn mak aku..sian plak mak aku..dulu jg aku, skang jg anak aku..huuu

    terpikir jugak nak hntr taska...tp, bila fikir2 kes2 skang ni, gerun jugak...qasyaf tu, bnyk pantang larang..itu xle mkn, ini xle minum...mkn plak asik nak btambah..berak 3,4x sehari..takot kne dera je sbb pengasuh x tahan nak jaga dia...huuuu

    tp, bila duk dgn nenek, biasalah...xde lah nak belajar sgt kan..asik main je..karang, ketinggalan plak dia dr segi pelajaran...

    mikir psl anak ni xkan habis kan..

    aikkk?..apasal aku komen pnjg sgt..mcm blog sendri plak..hahahah...'
    k bai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboih!!! mommy harz..dah macam 1 entry gitu...hahaha...sbb pikir mcm2lah yg sanggup angkut ke opis..asal aku beranak je time tulah kes2 taska ni melambak..sume kat area aku duduk lak tu..yg baru ni melati tu dkt je dgn sini..si ameer mujur dpt nursery yg ok..tp tmpt utk adik skg xde..full dh tmpt tu..pon 1 sbb adik ke opis..nak pindah umah pon ye...so nursery belah2 umah sne blum survey.. Daddy nye walaupun peg JKM still ragu2 nursery belah sne masih suke nursery abang..kejauhan plak..nak suh mama jage..alahai xsmpi hati mama xsihat sgt..nak suh suklin jge pun kdg2 bolehlah tu pon kalau xde shooting modelling dia..so adik ikot mommy..lagipun xcaye kat org sgt2 dia kecik lg..sme je cm abg dulu..hehe bakal jadi budak manje kededek cm abg gaklah ni hehe

      Delete
  2. Welcome back dear...wauuu bgus yer bos u dear leh bawa baby masuk opis...so great!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..office fmly..kalu bos x bg...kene luku ngn atok n nenek kg..haha..

      Delete