Monday, August 19, 2013

Coret-Coret Aidilfitri 2013

Assalamualaikum..Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua.. 
Maketty & Family Mohon ampun atas2 segala keterlanjuran kata2..perbuatan serba serbilah..mohon sejuta kemaafan dari semua..

Wah..kemain lama maketty xberupdate..dah kata cuti raya..blog pun turut cuti..kemain malas nak hapdate..tapi mengenangkan tah bile plak nak update hal raya, big bro turns 2..hehe..nanti sindrom baby adik lahir plak..ha lagilah berjinggul2 nak hapdate kang hehe..sebelum terberanak baik up few entries ke entry ni last... I IS NEBES!!

Abang Ameer is TWO!!

 Abang dah besar..
Sempat blow candles 2 hari sebelum raya..
Mommy bangga jadi mommy abang ameer..
Nowadays memang dia sendri bahasakan diri dia abang..
Cool kan..ape je cakap2 dia semua abang nak buat ke abang punya ke..segala mesti abang starting ayat..
cakap memang non-stop..
Jap2 Sayang mommy, sayang daddy, sayang baby..sumelah sape2 dia nak bodek..
start masuk 2years ni kemain susah makan..
tapi berat maintain 12kilos..
banyak makan kuih raye..
siap sebut nak kuih aye!
buah hati semua..sebab paling banyak akal..
jelingan manja tajam selalu je buat orang cair..lagi2 nenek2 kat kampung tu suke..haha

Raya Versi Kami!!

Tahun ni giliran hubby's side..
Since raya disini Bangi so kita duduk umah MIL lah..hehe
to potong kek ameer tu kat umah MIL..
mula ingat nak buat kat luar but keadaan x mengizinkn..
so terus2 stay umah mIL sampai pagi raya then shoot ke Jasin, Melaka sambung raya di kampung MIL..
havoc!!!

Pagi Raya..

Gambar banyak sebenarnya but xberani nak transfer rase cam ade virus je PC ni..
kita copy IG jelah yok!

Superman in Action!!
Anak bujang nye style raya day 2..
casual habis..
cukup2lah dia pakai seharian baju melayu..
lepas open house Nekngah ni terus shoot balik KL..

esoknya misi diteruskan ke Perlis Indera Kayangan..kampung beta pulak!!
weee
perjalanan selalunya 5-6jam je..dek kerana makyong asik nau melawat ke RNR nk shishi..nak mamam..
perjalanan jadi almost 8hours!! kreeemm vontot!!
sampaikan abang ameer pun buat macam2 hal..
but semangat raya diteruskan..hehehe


Kihkih..aksi abang ameer otw to Perlis!!
Stay there 3hari je..sebab maketty tetiba cam sakit perut..mild contraction..
hubby cuak gile..takut terbesalin kat kampung..
but maktok suh hold smpi sakit ilang haha..sebab rase perut still tinggi n blum pun tanda2 nak bersalin betul..
acah mak enon je baby adik..
so tambah semalaman lagi..
hehehe
otw back to KL pun lame 9hours
lagi paroh..batt tab, batt hp daddy going kaput..tempat charger plak rosak!! & fon mommy mengong kena barred saat2 nak balik KL..
ha memang kecoh seluruh orang kampung di perlis & MIL sebab kitorang xdpt contact sape2..hehehe..
takut Maketty bersalin tgh highway hahaha..

memang haru biru japlah..sampailah balik umah baru dapat wifi kat umah..contact sume orang..haha..
nilah akibat xreti2 nak caj fon awal2..n bayar bil lambat..serik!!

bila dah balik KL & masih ok untuk beraya..teruskan jela..hehe..perut senak2 pun still RAYA tau..
selagi boleh..baby adik bagi peluang..
sambung open2 house kemain berlambak..hari2 plak tu..penat makan2..
dah almost 15houses kot gi jalan beraya..
phewww..seronot!!!
sume kemain risau tengok perut i.. asiklah tanya bile nak beranak ni..!!hahaha

Masih cool..masih bekerja..lemau nak wat kerja sebenarnye..
1st day after almost 2weeks cuti2...hehehe..
bukan maketty je lemau..cik daddy pun same..bangun pagi2 tadi huwaaa...jomlah putar balik cuti seminggu hehe...anak bujang i plak dari semalam kate nanak school!! nanak school!!.. dah kemain melalak hantar kat nursery pagi tadi.. kihkih..

nasiblah...
hidup mesti diteruskan..back to normal..sampai bersalin ye..pastu kita cuti yeeehuuuuu!!.. ha tu part lain..versi lain!!

k till then..
kat umah ade ketupat, mailah sapa2 nak raya mai cepat-cepat..

pantun 2 kerat!!
(",)





4 comments:

  1. Wahhh abg ameer dah turning 2...best yer !
    Tgk mama ameer pakai baju raya sgt lah gojes sgt...skirt pinky wauuuuuuuu ngancam ok ibu preggy

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..mommy punya baju raye seketul tu jelah..baju peplum preggy hahaha;p

      Delete
  2. hamboihhh..aku ingt ko dh senyap,adik baby dh keluar maketty oii.huhu
    selamat hari raya maketty:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha sonyap sunyi je..saje bagi korang rindu!! hehehe.. blum nak keluar lg ni..i is xlarat..nak tdo pun dh sgt2 xselesa k...perut berat!!! tambah2 makan xbenti hahaha;p

      selamat hari raya mama yumie !!

      Delete