Wednesday, July 31, 2013

Packing..packing..baby adik stuffs

Malam tadi dah selamat packing baju2/bag baby adik..pheww..mencabar k..mane xnye ade je tukang tolong..sebok nak tutup2 laci nak kirai2 baju baby adik tu..siap tanya mommy lg..baju adik?? pastu buh pulak dalam bag free dutch lady zaman tok kaduk dapat masa antenatal course masa ameer dalam perut dulu hehe..dahtu dutch lady sekarang kan susu main ameer lagi lah sebok..jap2 susu ameer..susu ameer ni..
hahaha..

 Bag mommy belum..hehe cincai je..lagipun rase xlah seawal ni nak kuar baby ni..lek ye dik..dulu pun xpacking pun bag mommy..nak gi spital baru capai ape yang perlu..just beg adik lagi penting..kang tertinggal2 tu ni payah gak.. list sume dalam pale..cehceh..konon dah ade pengalaman xmau check dah checklist lame..hehe

ooo..lupa semalam check up baby adik lagi..kat KKIA.. punye lame 3jam lebih okeh..hui kematu bonbon.. serius makin siput je KKIA punya sistem..xtaulah..tp memang fullhouse semedang KKIA tu..nak geram2 pun dah hujung2 ni malas dah.. kalu ikotkan hati memang xnak gi pun check up tu.. but sebab last week punya follow-up thyroid kat spital belum bagi info kat KKIA so gi jelah..

Tahun ni beraya di Bangi hubby side..then off to Melaka for a day two..then if dapatlah i nak lik Perlis indera kayangan nak jumpe maktok tercinta..rindunye perlis..nak gak..if xterbesalin lagilah..
dah janji ngan maktok nak balik before bersalin..
harap2lah dapat..
sebenarnya till todate masih belum decide pun pasal raya ni..berapa hari nak lik melaka..then plan seterusnya..
cik daddy keep on delay bile nak bincang..geram dok??
dia xberapa nak raye coz takut i bersalin tengah jalan..highway!! hahaha
ade kebarangkalian ker??takut weh tetibe kena gitu..
mintak2lah lepas2 raya minggu ke 2 ke..estimate 38weeks betul2 cam abang dia dulu..jgn awal sangat dik ye..
bagilah abang ameer sambut 2nd bday dia dulu..mommy harap2 sangat..bday abang next week time tu maybe my fmly side dah selamat kat kg pun..so tinggal kami 3beranak di KL..6/8 tulah mommy n daddy masih kerja..maybe halfday je kot..then plan nak bawak ameer small celebration ber3..
later2 bile mommy n baby adik dah keluar barulah kite plan yang lain ye abang ameer..

dah besarkan abang ameer..hm rindu kat dia..
hari2 kencing bocor fenat mommy..semalam terbabas lagi..tp bukan time tdo..time orang sibuk kat dapur dok masak untuk berbuka tetiba dia jerit kat suklin dia..Yen2 ameer cing....shhuuushhhh..
basah abes suar..basah carpet sarawak mama..
adoi peninglah..masih xdapat kawal lagi habit dia main bebird tu!! huhu haru2..balik kampung ni memang kena angkut segala tilam/blanket sendrilah meer..cam zaman awak baby2 dulu..baju/seluar pun kena bawak extra2..hish bukan light packing dah nanti..
hm 

k lah bye..
Ramadhan makin ke hujung sangat2 dah..dahlah 29hari je kita pose..japnye..








6 comments:

  1. harap2 nya sempat lah beraya sakan kan.. penting tu raya kat kampung :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah xsabar nak raye ni..tp mengenangkan perut makin mengah nak bawak..so kena raye lek2 je hehehe;p

      Delete
  2. pening jup bila ingat nak kena packing brg2 ni... adoiii... rasanya macam pindah rumah la...

    t.care dear. jangan syok sangat raya sampai terlupa nak beranak. ihihhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah betul lin..mcm nak pindah umah je..selagi muat bonet keta tu selagi tu sumbat hahaha

      Delete
  3. Yeyyyy dah bersiap siaga ye mommy....hebat dan pantas...syukran...harap sgt semua berjalan dengan lancar...raya nk seminggu je lagi...nak wish awal2 selamat hari raya aidilfitri ye utk seluruh keluarga lalink :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe awal tul wish hari raya..hehe..jgn buat2 petanda etty nak bersalin sebelum raye sudah hehehe..ape pun selamat hari raya buat umi Qi and fmly..

      Delete