Monday, July 29, 2013

10 Ramadhan yang terakhir




Salam Ramadhan..hanya tinggal 10 hari terakhir saja lagi sebelum Syawal menjelma..hui..pantas sungguh masa berlalu...sehari2 cam express sangat2..sayulah Ramadhan kali ni cepat sgt dh nak ke hujung...moga2 10hari terakhir ni same2 kita melipat gandakan amalan..

Terus terang ramadhan kali ni maketty sembahyang terawih rompong2.. bile badan xberapa nak larat lepas isya je dah belayar..betul2 flat..if larat memang akan berterawih..sambil layan si bujang tu..itu pun 1 hal..mmg timing ngantuk dia lepas maghrib isya ni sgt consistent..jarang2 sangat nak cecah kul 10..sampai ke pagilah.. so bila melayan dia nak tdo kadang2 kite tdo dulu hehe..;p please excuse sindrom makyong ni..

Ok..now fasa terakhir n baby adik arrival soon bakal menjelma.. minggu depan 1 dah full term okeh..betul2 raya masuk 36weeks.. i is teruja n nervous..since takut terberanak malam raya ke pagi raye ke..sebab lately memang sangat2 terasa baby adik makin xsabar nak keluar dari perut...hui..sampai xleh tdo dia dok scratch perut atas bawah nak try escape haha..

Tapi maketty masih belum 100% ready..bag baby xkemas lg..baru settle batch ke2 basuh kain2 bedung, blanket n last kopek shopping semalam k..so ade batch 3 nak kena basuh hehehe;p n baju2 raya cik daddy, maketty n ameer belum sempat basuh ni...haiyooo...sempat ke ni wehhhh!!! busy a weekend dapat buat laju2 sekali round dlm sehari je every week..rase nak kne wat dlm weekdays gak..tunggu weekend selalu je ade hal kat luar..
Doc pun dah suh ready2 je..baby dah kat laluan yang betul cuma belum turun je lagi..


Maketty dah 3 hari xmemasak okeh..banyak memenuhi jemputan berbuka diluar...malam ni pun ade lg..Alhamdulillah rezeki.. ada yang family other half nak buat iftar lah, makan buffet hotel pon dah 2x..malam ni lagi sekali..syukur..

Iftar di Flamingo Ampang Point 

Iftar di Impiana KLCC

bersama-sama geng bestfren daddy

geng dia yang sama-sama kami gi Penang last year..
hehe
havoc dengan anak2 xdok diam..

malam ni pulak kat Grand Pacific hai..makin sikit je pun dah full sebab baby adik dah penuhkan ruang perut hehehe;p


2 comments:

  1. tu dia... semangat nak beranak da... i da lepas da maetty... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...lin..xsabar sgt2 dh xlarat ni siyes..tp amek gambar still kene senyum takut spoil hehe

      Delete