Tuesday, June 25, 2013

Hmmm..

Eh tetiba rasa comel ticker2 kat atas nih.. hehehe..sila dongak ramai2..
Me & cik daddy already 3 years, 2months, 2weeks, 2 days.. hehehe
My baby toddler already 1 year, 10months, 2weeks, 5days ;p
My lil pumpkin inside mommy's womb already 29weeks, 6days weehoo 72days to go..

Kemain lagi berkira-kira..

dah tu je..

tadi pagi maketty gi check up baby adik 30weeks punya..sekali dengan test MGTT ayaq gula manis pekat..erkkk
alhamdulillah..everything went well.. cam dah x ingat masa zaman check up abang ameer 2minggu sekali kena check up start brape week.. hehe ni almost cuak2 ingat ke salah tarikh memula sebab cam baru check up kat KKIA last 2 weeks, pastu last week check up/follow up hospital plak..then minggu ni pulak.. hui jemu siot melangut..dahlah skang ala2 independent sket kena check up sensorang..kemain bz laki mak.. dulu masa 1st baby manja setiap check up laki teman.. skg?? haaaaaaaaaaaaaaaa... busy semedang.. (T_T)  hik ngada2..

xkisah pun sebab dia busy2 pun still pick up bila sudah ha kemain manja..ni namanya lesen keta ade simpan wat khazanah dalam purse..bila cukup time gi renew..kahkah;p

tunggulah taun depan2 lah bawak keta balik..skang dok kat stereng pon perut sangkut..hahaha;p

eh ingat x last time de cte pasal maketty xmo kena cocok tetanus/ATT jab tuh.. hari ni kena pakse siot..tah nape cm pasrah je gi cocok.. punya doa panjang2 bila sudah tu.. dulu mmg cam ragu2..pastu lik umah cerita dengan mama kena marah gegila... diakan x-nurse bersalin so memang pantang tol lawan info dia.. huhu.. laki mak pun kate cocok jelah.. redha..pasrah..

so ni dok lenguh tengkuk n lengan kiri..dahlah xready nak cocok sekali pakai baju lengan ketat bajet2 kurus haha..dah kena selak bahu kot tengkuk nasib baju butang2 hahha selak jelah sampai dapat..hehe

*******************

eh haze ni dok dendiam jangan nak outdoor aktiviti sangat2 tau..
last week dah start kan but xsangka seteruk sampai tahap darurat in few places.. maketty balik dari cameron kelmarin kemain terkejut..sampai KL around 1030pm masuk jalan Duta tu tengok eh apsal lain macam je berkabus..xkan kabus sejuk Cameron ikot mai KL haha.. pastu jem gila highway.. rupa2nya haze makin teruk..

oh my bestnyalah kalau haze tu cam kabus kat cameron ritu.. xpuaslah gi 1 mlm je..dulu babymoon kemain 3hari 3 malam segala ceruk rantau cameron ku jejak..

apepun buat yang ala-ala dah start rase x sihat tu cepat2lah berubat..keep on minum air banyak2..pakai mask.. ok

take care laling ku sekalian..


p/s: malas nak buh gambar..sume part gemuk semangkuk..amek gambar pun xbest!! huwaaa..kemain bulat 1 badan hahaha...

No comments:

Post a Comment