Thursday, June 27, 2013

Countdown Ramadhan

Dah habis puasa ganti??
  • DAH.. alhamdulillah last month settle 15hari ganti puasa..berperingkat2.. hehehe.. lepas bersalin ameer kemain heavy flow mens hehe.. now preggy pulok so harap2 mampu puasa penuh dengan keadaan sarat 9 months..pheww.. Gudluck maketty!!

Persiapan nak Ramadhan??
  • Kena makan kurma banyak2, air secukupnya masa sahur & berbuka.. supplement..susu.. hope larat..moga2 dipermudahkan..

Persiapan nak Lebaran??
  • Baju raya mak sehelai je.. dah siap..hehehe..harap2 muat..kihkih..kemain.. dress tempah kat Diva Nur Jannah.. my SIL dari bidang ID ke tailoring..skirt by my sis Lovelyn Collections.. dah kata muat untuk dr saiz S ke XXL.. hehehe..
  • Baju anak-anak almost done.. sikit-sikit2 je lagi...nak top up untuk baby adik arrival..kata baby raya kan..
  • Baju abang ameer dah siap kot..tambah sikit2 je banyak baju cam tetiap bulan ade je beli kat dia..eh! dan kali ni dia pilih sendri baju2 dia nak..kemain nak oi.. pilih hat mommy berdarah mata tengok rege..nasib cik daddy bayor!
  • Cik daddy..belum..sehelai pun xmau..sume dia xnak..ikot dia.. nasib baju raya melayu dah ade..
Persiapan bersalin??
Banyak xsiap lagi woooiii
  • Bengkung hilang.. dah cari xingat letak mana..kena beli modern bengkung gaklah nak pakai time tidur..sesak kot pakai bengkung traditional malam2..
  • Nak kena topup pilis, tepel, minyak panas untuk urut2, Fellina Inchloss dah tinggal sekerat kena topup
  • Lain2 cam set bersalin gune balance NR masa ameer..hehehe..sume cam banyak lagi je..
  • Breastpump sampai ke sudah belum hantar service.. by next week kena hantar..
  • Nak beli breastpump 2nd..medela harmony..sapa tau mane murah???
  • Storage bottle nak kena topup
  • Stokin bersalin borong stokin gedik2 kat cameron highland heee..melesanye...
  • Batu sungai untuk tungku.. dah ade 4 ketul.. kemain tamak.. masa pantang ameer memang dah ade 2..pastu hari tu balik dari Cameron singgah mandi sungai kat Gopeng kampung SIL, amek lagi 2 ketul..
Persiapan pindah rumah???
Tiada.. sekian..
  • Jap2..balance purchase price baru je bayar..alhamdulillah..just tunggu kunci rumah..dan next bakal sibuklah untuk menyiapkan teratak kami.. insyaallah..so start surveying home appliances, kitchen cabinet dll.. oh duit come to mommy...

Persiapan fizikal & mental??
Nervous serba serbi..dari hujung kaki hingga hujung rambut..
Bertabahlah..
Praying for the very best.. 

 

8 comments:

  1. mak Etty ko beranak bila ni? hari tu nak dekat raya ni pun sama ke...ekekeke... aku je yg belum lekat2 lagi...hukhukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku edd hujung raya..but if cam ameer dulu awal 2minggu time org sibuk gi open houselah kot kuar baby hehe..dulu ameer time bulan pose..jenuh menganti nanad oi!! hahaha..insyaallah ade rezeki tu..ade niat tu insyaallah ade tu nnt..

      Delete
  2. Wah byk list persiapan nih....perghhhh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..tapi sume persiapan tergantung hehehe;p

      Delete
  3. i pun baru hari ni selesai ganti puasa 16 hari. period awal dgn hujung stress i haha. harap2 tahun ni tak sebanyak mcm tahun lepasla. yep prepare kurma tau. elok tu. sbb i gastrik pun mkn kurma masa sahur :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cha..subur tuh..hehehe..etty dulu2 selalu gak kena awal akhir tau..mmg berjanggutlah ganti pose hehehe..kurma pembekal tenaga terbaik..lagi2 utk preggy mom..mmg kena pulun mkn byk2..mudah2an ramadan kali ni..membawa jutaan keberkatan buat kita sume..insyaallah

      Delete
    2. etty, mana nak cari skirt untuk preggy??

      Delete
    3. hai sahida..boleh layari my sis fb https://www.facebook.com/pages/Lovelyn-Collections/220765411282272 skirt duyung ade sesuai utk preggy or not hehe..

      Delete