Thursday, June 13, 2013

Baby Adik at 7months

Hola..mi amor sekalian..ada rindu dengan ini blog sepi ni??
My baby boo now already entering 3rd trimester..woohoo..sudah 7 bulan okeh..wah...perut berasa sangat beraaaaaaaaaaaaaaaaattt!!..nak golek atas katil pun rase kena ampu..kepochi gile aku..haha..
malam2 sekarang adalah sgt worst..kepayahan nak terlelap, nak tido sedap2..walaupun dah terbiasa pun sejak abang baby lahir now makin terasa u'olls..

Semalam maketty lompat longkang..sekian!
Sakit pinggang gile2 rase cramp..apesal tah aku wat stunt petang semalam..dengan barang kat tangan penuh..beli sayur kat pasar..nyesal gileeeeeeeeeeee!! dont try this ya other mommy-to-be.. selasak mana pun ekau jgn try!! mlm kompem susah nak tido..

Ha berkata tentang 7 bulan baby adik dalam perut muncit mommy ni, dah kemain aktif..xtaulah pasai pe..ke pasal mommy lompat longkang beso semalam..semalaman lah dia cam resah mak esah xleh tidur..tambah2 abang baby kemain buat hal malam tadi..tido punya awal pas maghrib..menjelang kul 3,4 pagi dia cerah mata dah..pusing kiri kanan xmau tido..xleh tdo melalak..yang jd mangsa cik daddy..sian cik daddy..kemain kuat abang melalak skang..sume xkena..sampaikan terbangun2 baby adik kat dalam perut..

Ingat ke hari ni nak start kira tendangan baby dah..but masuk2 opis baby adik bantai tido je..xbanyak gerak..rasanya dia balas tido..semalam xnyenyak..so..sok2 jelah mommy kira ye.. dulu2 pun mommy byk kawtim je kira hahaha;p

Eh..semalam i check up! heeee..but blum scan..nanti next week ada appoinment kat Spital Ampang, refer thyroid kan..so nanti dorang scan kot..if x kena gi lik KKIA yang dok check up tu untuk scan.. semalam adalah terlama gila nak checkup..dahlah maketty lewat sampai dalam 8.45pg gitu, giliran pun dah ramai..pastu tambah kena syarahan pasal xmau jab ATT/Tetanus..hehehe.. nasib syarahan tu ok2 je.. nurse pon x pakse..siap bg i masa lagi utk pikir til next appoinment..hehehe... ha pastu result thyroid untuk ujian darah last month pun dah ok..yeay..alhamdulillah..syukur2.. but still nak kena refer hospital follow up je.. 

Ha nak sambung sket lagi..semalam yang buat lama sangat turn check up tu sebenarnya ada emergency tau..tetiba ada sorang mommy-to-be ni nak terberanak kat KKIA.. dah gelabah 1 klinik..hehe.. padanlah mase tunggu doc kemain lame..dia dok check patient tu lah..so berdesup ambulance datang.. KKIA kan manede sume peralatan untuk delivery so kenalah hantar asap ke spital..hehe..

k bai..nak sandar balik..ni taip lelaju..kemain sakit pinggang ni..nyesal aku lompat longkang smlm!!!
serius!!!

4 comments:

  1. uuihh bahaya mak Etty main lompat2 plak.. kan dah sakit pinggang, Yana plak kelmarin renovate sikit sangkar kucing mak aih sampai harini sakit badan ! klaau dapat Thai Massage boleh tertidur hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahle pahal semalam terejal..nk short cut jln..adoiyai..nyesal sungguh2...oh thai massaga..kalu dpt makcik urut biasa2 pun sedap dah ni...hu..naklah cr org urut minggu ni.hehe

      Delete
  2. uiks sekejap je rasanya dah 7bln...take care, lepas ni jgn dah main lompat2...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..jap je..pantas betul kali ni..err..lompat kijang konon2 hahaha

      Delete