Friday, May 10, 2013

My 2nd Baby Checklist

Hai all..miss me??
Esok ade midvalley mom & baby expo..sapo poie???
Angkat ibu jari??
Teringin nak gi..
But slalu je mati niat nak shopping tau..
Bila cik daddy kate..ala nak shopping color pe..baju camne?? baby gender pun xtau lagi...alahai...
Mati terus napsu nak shopping..

Terus teranglah kat sini...setakat nak masuk 6months preggy ni..baru 3 pasang sleepsuit je baru beli.. warna memang neutral yang both gender boleh pakai..harap2lah..hehe..& towel mandi.. tu pun sebab masa gi mid valley expo yg lepas, si bujang ameer tu bulih lak poopoo.. sekali lupa bawak towel.. hehe..masuk dalam capai je 2 helai RM15 kat bebe..kain soft2..warna neutral gak.. so bagi adik lah..hehehe..

kalau dulu checklist barang2 baby kemain panjang jela..now dah shorten.. maybe barang2 besar & yang elok2 lagi still boleh guna lagi for this coming baby..carrier, stroller (memang ada 2-hehe), bouncer, baby cot, breastpump (nak hantar servis)..

Still cam baju2 abang ameer masa baby xbanyak yang cun2 dah..cik daddy dah pesan suruh pack bagi dia bawak ke office untuk derma kat JKM.. gud.. nak jual cam xberapa nak best sangat.. semua elok2 lagi.. but still xrasa nak jual.. maybe kena keep few for sentimental value..gitueeww..hehehe

Antara listing dalam kepala yang nak add for cik adik baby antaranya..
  • baby sling/ wrap/mei-tai (nak rasa berbaby wearing pulak)
  • baju-baju 
  • barut
  • mitten & booties
  • set mandian
  • diapers
Eh dah xbanyak rupanya..mostly baju2 tu jelah kot fokus lebih..tiba-tiba teringat masa bersalin ameer bawak baju baby 5 pasang habis semuanya..pampers pack yang 20pc tu habis jugak..siap cik daddy kena beli tambah..wipes pun 1 pack habis.. kemain lagi kuat poopoo n kencing memancut2.. Hospital kan sejuk..dok 2hari 1 malam je kot..hehehe..

So this time kena bawak lebih sikitlah kot hehe..

Xsabar sebenarnya..si kecik dalam perut ni kemain aktif..tendang kuat..mengeras2 badan pun slalu gak..tunjai ulu hati mommy..hehe..

 Happy Weekend guys..
Oh this coming Sunday 
Mother's Day rite...
Happy Mother's Day to all my readers..
Have a great weekend & celebrations..
Huggs..
Buat semua mak2 didunia..
Love..

2 comments:

  1. Happy mothers day dear hehhe...wauuu nk pi soping ye utk baby baru x lama lg hehhe best2...ala xper leh je g beli kaler selamat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tp kot2 kuar gegirl kan boring sume plain je..hehehe..bunge2 sket ha comellss...alaaa..xde mud lah..hehehehe

      Delete