Friday, May 03, 2013

May 13 punya hapdate

Semalam ameer check up 20-21months..
Hui jap je nak masuk 2 tahun anak bujang ku seorang tu..
Rasa macam baru je teran2 beranakkan dia..tup2 by 2years ni nanti mommy kena teran baby adik pulak..
Hehehe..
Ameer dah berat cikit hehehe..now 10.4kilos..gile happy maketty..sebab dah berbulan kot statik je berat dia sebelum ni..kadang2 turun lak tu sampai cecah 9.5kilos..
Makan, susu kemain lagi kuat..tapi membuang pun kuat tu yang xjadi lomak2..xpadan betul mak pak kemain lagi besar gadang hehehe;p
Tambah2 lagi dia makin meninggi..now dah 80cm pun..hehehe memang keturunan tinggi lampai..cehceh.. lagilah nampak effect kurus..

Hm so next check up dia nurse mula-mula nak bagi tarikh dekat2 EDD maketty..eh2 kang tetibe terberanak awal kang..so dia kate nanti bawak masa check up baby adik sebulan pun xpe..dah xde pe pun just nak pantau je perkembangan..

BTW semalam klinik bagi capsule seketul untuk ameer..katanya ubat cacing.. sebelum ni masa dia 1y6m dah pernah bagi ubat cacing dah..yang liquid tu.. so nak kena bagi ke eh yang capsule tu??? confuselah..dahlah besau cam ubat panadol tu..nurse kata kemam je cam makan gula2..hm.. so so???

**************************************************************

So lagi 1hari setengah je menjelang GE13.. neves mak..1st timer kot...layak lame dah last time lagi..but x dapat balik coz study lagi kt UITM melaka..lagi pn zaman tu belajar je tau xreti a bab politik ni..sampai sekarang pun ikotkan aku meme xminat..but sebab family ku ini meme kuat jugak berpolitik ni so cam dah terikut2 perkembangan sikit2..

But still, i'm not a diehard or hardcore cam orang lain..

Apapun pilihan anda & saya, kita masih berpijak di bumi yang sama, menghirup udara yang sama jadi kita semua ni datang dari ZAT yang sama..eloklah bermuafakat..hidup dalam aman damai siapa xmau?? ye dok??
Tiada yang menang atau pengalah..okeh..

Cuba fahami ayat terjemahan dari Surah Al-Maidah (Surah Ke-5)

Ayat ke 55 & 56


[55]
Sesungguhnya Penolong kamu hanyalah Allah, dan RasulNya, serta orang-orang yang beriman, yang mendirikan sembahyang, dan menunaikan zakat, sedang mereka rukuk (tunduk menjunjung perintah Allah).

[56]
Dan sesiapa yang menjadikan Allah dan rasulnya serta orang-orang yang beriman itu penolongnya (maka berjayalah dia), kerana sesungguhnya golongan (yang berpegang kepada ugama) Allah, itulah yang tetap menang.

Oleh itu, walau apa jua keputusan PRU13, samada menang atau kalah, kita tetap menang sekiranya kita termasuk dalam golongan yg dimaksudkan Allah dlm ayat2 di atas..Wallahuaqlam..

4 comments:

  1. kalau was2 pasal ubat cacing tu, tanya la doktor.. sebab macam pernah baca makan setahun sekali je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan tulah setau etty pun sekali sethun..td tny akak2 opis ni dorg xbg pun..sekali dos je masa setahun setgh

      Delete
  2. wahhh dah 2 thn anak sulung...xlama lagi dpt adik weeeeeeeeee....seronok...cpt kan masa berlalu...nak bau baby lagi hahahhahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..best bau baby..bau mulut lagilah..haha..rare punya..ameer skg bau anak bujang sgt dah..xde bau baby..haha

      Delete