Tuesday, April 30, 2013

Terrible Twos Syndrome

Tomorrow 1st MAy yehuu...
Hari2 rasa mau cuti je..badan minda semuanya kepenatan..
Rasanya betul-betul rasa nak pingsan melayan anak bujang ku yang sket masa lagi nak menjengah 2 years..
Terrible Twos Syndrome mungkin..
Dengan nak mendapat adik..
Dulu problem pasal wean-off..
Alhamdulillah syukur Allah permudahkan..
Dia dah boleh terima fresh milk sepenuhnya & fm during nursery..

But now me & hubby x tau pasai pe malam2 je..dr kul 10 sampai 7 pagi mesti je dia melalak sakan macam kena pukui.3,4 kalilah bangun pujuk..setiap malam okeh..dah berlarutan almost 2,3 minggu..

tak yah cakap mata panda bapak n maknye ni camne..nak tak nak kena layan..kena pujuk..bagi susu, minum, tukar pampers tukar..nak aircond semedang pasang..memang selesa sangat2 lah kalu ikotkan..tp xtau amenda dok kacau pola tidur dia skg..geram betul..

bila siang2 pulak asik nak berdukung..lagi pingsan rasa..patah pinggang ni..penatttttttttttttttttttttttttt gile..
pastu manja kededek sangat2..sume nak ikut dia je..bukan nak complain tapi cam adoiyai..tahlah xtau nak cakap dah..

Ya Allah..moga kami terus tabah..

Adik baby pun makin aktif menendang..malam2 pun same..bila abang dia melalak kompem dia pun terjaga..tendang2 perut..hailah anookkk...

esok cuti labour day..
dah set up program dengan in law..
mak yong nak bersantap banyak2..
harap2 jadilah..kita hanya merancang..Allah yang menentukan..


2 comments:

  1. alahai..sian mak etty...
    cuba cara rohaniah plak...ms amer nak tido, bacakan quran...or ayat kursi...atau kalo x larat,buka bacaan al quran kat hset bg dia dgr sayup2...jgn tutup la bacaan ayat suci tu..biar dia sentiasa dgr...

    harap semua ok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. harz memang salu aku pasang yasin & surah2 lain kalu nak tdo tu..kejap2 je lah ok nye..pastu berulang balik..pelik tul..smpi kan ade last 2 weeks kat umah mertua, 1 umah dgr dia nanges jerit2..aku lak yg cuak gile..dgn dia sepak perut meronta2..tuhan je tau..aku rase nak nanges tau..tetiap mlm cmni..

      Delete