Thursday, May 16, 2013

Baby adik 6months check up

Hola...baby adik here..
now i'm entering 6months.. woohoo..
soon in three months plus i'll be out from my mommy comfy womb..
i'll be missed it..n then i'll be lying on mommy tummy like abang ameer used to..
yeah.. why he loves to jump, sit on or even sometimes he love to brooomm2 on my mommy tummy.. is it comfy enough?? i'm stucked on that tummy..ok??? oh my.. 
Senak perut mommy ni kadang2 tau..eh mommy interrupt!

hehe..
dialog yang disengaja buat2 halwa petang ni..
eh tapi memang ye..ameer love my tummy..
love his baby adik..
sometimes bila mood baik memang dia akan ulang2 datang kiss baby adik..
siap muaaahh2..
hehe..
if mood x berapa cun dia pek je ikot ske..kiss pun xmau..
but most of the time memang paling suke bila tengok mommy baring je naik cepat2 atas perut brooom2..
huwaaa..
senak oi anok..nak angkat dia dalam mommy terbaring meme x rok a..
xlarat..
kena ade orang tolong..
sian baby adik kat dalam..
huhu..
ameer now meme super active.. xtaulah pakai battery jenis ape..
kadang2 tahan mata xmau tidur..
bila dia xleh tidur hat dalam perut ni pun sebok2 dok kuak2 perut kuat2 jugak..
ada yang nanti lahir sama naik keaktifan nye ni..
sorang bunyi sorang join..hehehe

Eh..sebenarnya maketty nak cite..
Semalam check up baby adik 6months..
Hm result TFT & TSH for thyroid dah kuar..
TFT normal, but TSH tooo low..
udah pulak..
ingat ke dah ok..hm so repeat test..
no wonderlah asik nau rasa pening2..cam nak pingsan..
aritu kan ade ngadu blood presure pun rendah kan..
hm de lah ckit2 kait tu..

So pagi2 tadi kenalah amek blood test lagi..
minta2 lah ok..
harap2 sangat2..

so, this month blum scan..
nanti by weekeendlah nak gi jenguk baby adik..
mommy nak gak suh dok check sampai nampak gender xkira..
xmo malu2 sorok2 lagi..
mommy nebes tau..hehe..

c u baby adik..
abang ameer mu menunggu mu..
 

4 comments:

  1. hehee.. best lah abang ameer adik kasi respons, ada can mommy berehat nanti abang layan adik ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha jgn buli sudah lg xrest gamaknye hehehe;p

      Delete
  2. kejap je da 6 month kan... lin plk da tunggu hari je nak bersalin... xsabar da...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan jap je tup2 dh 6m..lin lglah..hehehe..semoga selamat semuanya..

      Delete