Monday, March 18, 2013

#takdetajuk

Hai semua..baru punya sekelumit kudrat nak menaip belog berhabuk ni..dah macam penyakit plak mood malas menyerang.. bukan takat malas nak menaip entry je..menaip kerja kat opis yang menggunung ni pun cam aku dah malas..sindrom ape tah..

Ye..maketty sangat2lah malas lately..tambah2 badan xberapa sihat.. lepas cik hub kena denggi i plak sambung demam panas..hui saspen tau..mana elok demam masa preggy ni.. mama i lah paling risau.. selalu kan kerja umah masak ke ngemas umah mmg kederat ni lah yang buat semua..bila 1 hari demam je pun sakit badan dekat seminggu baru nak baik..betul2 insaf kifarah penghapus dosa..

Seminggu sakit badan ni..telah menjelmakan kembali morning sickness yang hari tu dah pun ilang masuk 12weeks..tup2 kembali badan lembik, muntah..loya sepanjang masa..xleh tido malam..rasa nak ngamuk je.. bertambah2 teruk.. maketty skrg xboleh langsung bau, bau busuk2 ni..bau sampah xleh, bau badan org lain peluh2 pun i xleh.. bau rumput baru potong pun xleh, bau Belak si ameer pun xleh..mmg dah seminggu i x cuci poo poo dia k.. thanx cik daddy, suklin tlg urus ameer..huhu..

Betul2 berbeza preggy 1st ngan 2nd ni.. dulu maketty xde loya teruk..ni haish sume xleh..makan malam pun takat alas perut je..manjang xlalu.. nak makan buah je..

Till todate, masih belum gi buat buku merah/pink lg..huhu..yang ni bukan malas or bertangguh..dah banyak sangat halangan pas sorang2 xsihat.. walaupun x sempat buat buku lg tapi dah 2 kali skodeng baby adik..
so janji ngn cik daddy dah nak gi buat buku rabu ni..same2 appoinment cik daddy kena buat follow up amek darah..

Oh btw.. kesinambungan dari cik daddy kena denggi aritu, doc detect ada sedikit radang paru-paru kat daddy.. usually radang camni memang berlaku bila pesakit kena denggi ni.. so hope nothing serious.. cepat2lah go away sakit tu..

P/S: suka tengok si ameer bila dia ternampak scan photo baby adik kat atas cermin dressing table, dia mesti panggil.. ADIK..

P/S: 2,3minggu lagi my bday & our 3rd anniversary..OMG..harus cepat2 sihat..nanti tergendala semua planning..eh2..ade ke planning..hm.......

P/S:.. k dah bis..
tata

6 comments:

  1. 3thun annivesary... anak nak masuk 2... lin ni, 2thun, anak pun 2.. adoi.. feeeeelll btul la... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tu baru betul2 advance hehehe;p

      Delete
  2. Happy anniversary ye dear...mmuahhhh

    ReplyDelete