Thursday, March 21, 2013

16 weeks cik adik baby

Urghhhh....
2hari berturut-turut check up baby adik..n today baru je setel minum air gula..
Hambek maketty..tulah bertangguh-tangguh lagi buat buku pink kan..sekali semalam kena hambur dengan nurse2 yang meme kamceng dari zaman ameer dulu hehehe..
Mane u pergi dah masuk 4 bulan baru hegeh-hegeh nak bukak buku.. i busy u olls hahaha..selamber je jawapan.. sekali kena bebel hahaha;p
Sudahnya semalam jugak kena set appointment dekat H.Ampang jugak sebab kes lama as thyroid patient.. gila xbest asik kena amek darah lagi next time..

So, pagi tadi oleh kerana dah 16weeks pun adik baby, dorang xmau tunggu-tunggu lagi terus je buat MGTT test kasi minum air gula pergghhhh...walaupun meme xde history sekarang serupa wajib dah kena ambil MGTT test kat sume orang.. hampir2 lupa dah rasa air gula maneh leting tu..ala-ala cotton candy tu..but lagi maneh 4x ganda.. mengigil anak tekak nak telan..dahlah sakit nak amek darah kemain susah..lengan isi tebal..so kena amek kat tangan ni..lenguh tau nak menaip ni..

Yang paling kesian cik daddy lah..semalam, hari ni, esok kerja ulang alik klinik kesihatan jer dia..semalam masa maketty appoinment dia ke Klinik Kesihatan Ampang, amek darah untuk follow up denggi.. xsudah2..hari ni teman maketty bagi semangat minum air gula..esok pulak dia kena amek result darah dia balik.. hehehe..hari-hari half day cik abe.. nasiblah.. nasib bulih time slip..harap-harap darah dia clear.. nampak meme sihat..tapi ada gak mulut-mulut suh dia gi berubat nampak cam xsihat..huhu entahlah..tunggu sok camne..

Ha cerita balik pasal adik baby..syukur sangat-sangat rezeki adik baby..loan perumahan cik daddy apply alhamdulillah dah diluluskan..insyaallah xlama lagi kami akan berpindah ke teratak sendiri..moga-moga terus2 diberikan rezeki di langit dan dibumi buat kami sekeluarga..syukur alhamdulillah..
banyak betul dugaan nak berpindah ni..
apepun bersyukur sangat..bukan senang nak beli umah zaman sekarang ni di Kotaraya KL ni..
sebagai tapak permulaan kami bersyukur sangat2..

k..till then..
have a great day all..
today my beloved papa birthday yang ke 62
semoga papa terus sihat, diberi kesenangan dunia dan akhirat di samping mama, kami2 & cucu2 yang manja2 terutama ngan cik ameer hehehe..kesayangan kemanjaan dia..




 

9 comments:

  1. lin pun da settle minum air gula... uhhuhu sakit tekak maetty... uhhuuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. rase mengigil bdn nk minum..hui..tgk org2 kecik2 minum td relax je..kite nak teguk pun rase nak terkeluar balik hehehe

      Delete
  2. mama etty...moga baby adik yg kedua sihattt senantiasa....dengarkan selalu bacaan surah yassin dan surah lain2...bg dipermudahkan nanti urusannya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah tq dear..lately cm xlarat je nak habiskan satu2 surah..makan hari jugak baca surah maryam n yusuf..huhu..hubby pun dh tegur asiklah xlarat bila lps magrib..dulu masa ameer semangat je baca habis setiap surah..

      Delete
  3. wah bestnya dh lulus loan rumah. congrats :)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. anak mmg pembawa rezeki kn? syukur loan dh lulus...hehe

    xleh ingt pengalaman minum i gula dulu, rasa nk termuntah je lps telan tu...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..betul nana anak2 ni pembawa rezeki..

      errr jgnlah kalu kena repeat test..xsanggup!!

      Delete