Thursday, February 14, 2013

On CNY Holiday

Happy CNY...wah howliang...cuti balik kampung nenda di Perlis...heaven...makan2...tidur sejuk...jalan2 (pergi padang besar 2kali dalam masa 4hari)...makan2 lagi u name it..laksa pasembor, gulai tersohor maktok wajib hari2, kerabu kegemaran ramai pun ade, ayam masak merah fav hari raya pun mak etty request nak makan gak!! hahaha...memang menternak lemak di kampung...oh..my sudah rindu kampung dah...juz xsanggup berjem2 di jalanan je...

Oh my.. entering my 11weeks of the pregnancy..feeling sober from head to toe.. seriously...angin kampung mengurangkan pening lalat mabuk kepayang.. hehehe...now cam dah hampir tiada morning sickness je..heaven sungguh mak jemah...

Juz masa di kampung hari tu mak etty kena batuk gatal tekak yang sampai tahap bunyik kong kong... adui perit anak tekak ngan dada.. apsal tah... pastu dah dok kampung kan so guna ubat traditional lah.. my maktok xkasi gi klinik makan ubat batuk klinik...so makanlah madu piyor!!! grrrrrrrrrrrrrrrrrr.. mmg tahan je rase...!!! ye mak etty idok gemor makan madu direct... ala macam makan ubat batuk dari sudu tu...heeeeeeeeee...kalu campur2 benda lain leh lah...but..now howliang...baik sudah.. tq maktok...

Here some pics abang beso during hangout di laman umah maktok..dengan angin yang kuat..musim kali ni padi dah dituai..so memang kuat angin orang bakar jerami pun kena kawal api kalau x satu kampung leh terbakor..

 I'm Kampung Boy
Strolling around..exploring..kejaring ayams.. hehehe
dan makan buah2an tempatan & cicah garam belacan..
ye..dia mau cuba semuanya..dah makan garam belacan pun not to forget ada cili padi in it!!!
  
oh my not so lil baby..
still jetleg..haha jetleg lah sangat..mood cuti dia belum habis..hari2 maketty gi opis kul 930pg k..dh 2 hari lewat..gara-gara dia tido macam cuti panjang best lik kampung.. hahaha 


No comments:

Post a Comment