Friday, February 22, 2013

Ameer VS Susu

Sudah bermalas-malasan esok akan berhujung minggu..dapatlah kot topup rest..badan dah xlarat sangat kadang-kadang..sambil layan anak main ke baca buku pun kita leh terlelap..pantang baring..kul 9malam mata dah start kuyu..

2,3 hari ni makin mencabar seluruh rongga badan.. badan penat..plus layan budak aktif kuat melasak.. paling mencabar bila nak tidurkan dia.. nak bagi susu fm/fresh milk.. memang pantang betul dia nampak botol ke sippy cup dia memang leh tepis lempar je memang xmau langsung minum.. Ya Allah.. payah sungguh.. maketty betul2 dah kegersangan.. dulu kolam air susu ni mengalir deras..now in 3months preggy ni kering kontang dah.. Allah jer tau betapa luluh hati setiap kali anak melalak-lalak nak menyusu.. kesian sangat2.. malam tadi tumpah air mata anak beranak..mak ngn anak lah pak nye control macho lagi.. tapi marah-marah juga sebab ameer refuse to drink his milk.. nak nenen mommy jugak.. 

Sakit takyah cakaplah.. semua dah luka-luka ni..sebab dia nak jugak..memang berjujuran air mata tahan sakitlah sekarang ni.. 

Macamane ye nak buat.. kat nursery xde masalah nak minum pun.. bila nampak mommy ni terus xnak dah susu dlm cup.. dia reject habis bottle feeding ok..start dari kne minum fm dia memang xmau bottle dah..3,4 kali lempar dah..termasuk bottle baru beli last week.. mahal tau nak oi..mommy beli..huhu..lempar plak tepat kena skrin lappy daddy nasib xberderai skrin tu..


Camne nak buat ye????
Maketty bukan takat kering susu je kering idea juga..

8 comments:

  1. mmg preggy ni susu kering.. sama macam lin. doctor kata, semua bby dlm perut da amik... =)

    kecian maettykan.. kena gigit.. kalau lin tak sanggup. ada gak untuk berenti awal susu badan.. sbb dia tak memilih sangat.... tabah ye... jgn stress cian dlm perut tu/

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanges bila pikir..nanges lg bila nenenkan dia..nk berhenti tp dia xmau lepaskan..hui mmg menguji betul ni lin..

      Delete
  2. ala kesiannya tapi i xde experience so tak tau nak bg petua camne huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Etty macam aku... aku bgth rizqin cakap sakit..lama-lama dia faham terus stop tak nak susu badan dah....aku stop masa dia 1thn 10bulan..tak cukup gak 2tahun bg susu sbb dah teruk N aku tu...darah-darah...takkan nak bg dia telan darah kita lak...kuman tu...

      Delete
    2. nanad..omg..susah gile nak wean-off..aku ni kuat kesian kot..aku kena determine lah sgt2..dia punya amokan boleh wt sakit pale aku ngn laki aku tau..mlm2 mmg parah betul..dh ckp dh sakit nenen dia buat xtau je

      Delete
    3. tak pun mcm ni.tggu dia betul2 ngantuk ko sorongkan dgn botol susu..kena buat selalu n selalu bgth sakit...bg dia tgk luka-luka ko tu..cuba try...hehehehe

      Delete
  3. kesian ko..takpe la keep trying...aku doakan semoga berjalan lancar.

    ReplyDelete