Tuesday, February 26, 2013

Hai Anokku..

Photo: splash!! #weekend #throwback #swim #splash #kids #instakids #toddler #instagood #instatoddler #boy #baby #joy #cute #instacute #picoftheday #photooftheday #igaddict 
Splash on last weekend
Isi masa lapang..sambil2 tunggu cik daddy vacum rumah mommy pun sun bathing while ameer swim
weee...seronot2..
yang xseronot esoknya mommy sakit kepala yang amat..
macam ada batu besar atas pale..
mommy xcukup rest..
bp naik sket..doc suh cuti je senin semalam
makin penat badan ni..melayan anak bujang seorang ni..
makin nak dapat adik makin manja kededek..
nak berdukung je..
nak menenen je..
weekend xde setitik fm pun berjaya masuk dalam perut dia..susu kotak Dutch Lady tu pun takat beberapa sedut je..
dia nak mommy juga..
dah puas pujuk nanges dah mommy ni..
sakit semua a..

Kalau ikot hati ni memang semedang xsanggup nk wean-off..
tapi ni dah xlarat dah..
Bendara Putih terawang-awang..
bertambah xlarat bila menjelang malam ke pagi..dia mula dahaga yang amat..sua nenen yang xseberapa ni kompemlah xpuas..
lagi mengamok sakan..menjerit2..xtau nak buat camne dah..kalau siang tu leh lah bribe dengan benda-benda lain..
ni malam xjadi ape dah..
macam last nite..dia mengamok kul 4 pagi..
maketty dah kepenatan serupa xtidur lah, menenen kiri kanan mana nak cukup..memang kering kontang ni..
daddy terus bungkas bangun terpisat2..kene kejut suh gi amek susu & air masak..bagi minum..
fm kang buat xminum nye..alergik sungguh si ameer dengan fm kat umah
terus bagi susu kotak..xmau..
pastu bribe buka Papin (UPIN IPIN) ha.. layanlah daddy sampi almost 530pagi..habis sekotak susu..
maketty lame dah berlayar semula..susah nak dapat tidur ni tau..
sakit pale xyah cite..bila dapat xingat dah..
ha maketty terjage tengok 530 tu masing2 xtdo..terus cakap dah2 jom tidur balik..kesian daddy nanti ngantuk
terus si ameer nak nenen balik..
hm baru leh tidur..
dah kenyang sket kot..

Adoilah parahlah kalu hari2 dia ngamok sakan..sampai nak terjatuh-jatuh dari dukungan selagi xdapat nenen..sepak-sepak perut kita ni dah biasa sangat dah..kuat tau anak bujang ni ngamok lately
camnelah nak buat ni..
budak lain bukan main senang je nak wean-off..
 

8 comments:

  1. huhuh best la dapat bf lagi wpun preggy. lin totally xde. klu dia hisap dia kunyah macam chewing gum... uhuhuhuh tp ok bila bg fm. sbb mungkin dia kecik lg masa tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam chewing gum lagi paroh..sakit gle kot!! hahaha.. susah sgt2 ni lin cm perang dunia ketiga je nak bg susu kat dia

      Delete
  2. dugaan tu mak etty.. sabar lah ye. mungkin sbb dah biasa nenen, nak wean of susah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah yana..kebergantungan susu cap gantung ni mmg dasat rupenye..

      Delete
  3. Replies
    1. dasat sgt2..xtaulah cmne nak buat lg..kadang2 aku laki bini menung je pikir..sambil dia tgk aku menenen dgn xde susu ni..ameer tu pun tau susu dah xde..tp dia nak gak..pakse cmne pun xjalan..

      Delete
  4. ok serius aku takut.xdpt bygkn oi klu aku wean of iman someday.mau sme cm ameer gak kot.even siang die minum fm,kekdg tetap nk nenen mama.klu mlm toksah ckp le,100% nenen mama.xdpt xbleh tdo.haiyooo.
    sabar le maketty..dugaan ibu mengandung.insyaallah nt bile adik dh keluar,ko xsusah nk jg ameer dgn adiknye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yumie..cian iman demam panas truk..hope cepat2 recover balik..ko kate bdn dia dh seroh sikit pas demam ye..bg mam byk2..

      kebergantungan kat nenen malam2 ni serupa ameer lah..susah betul ni..aku dh habis cara nak buat ni..dia plak xpuas2..susu sikit..mmg sabar jelah..xtau nak wt gapo lg

      Delete