Monday, January 07, 2013

Terjawab Persoalanku...

'Baby Adik'
 
Alhamdulillah..
Terjawab sudah persoalan kenapalah susu drop sangat2..
I'm 5weeks pregnant for baby adik Ameer..
Mix feeling here..terus terang..
Hajat hati hendak menyusui Ameer sehingga 2tahun..but ini Rezeki & Rahsia Allah yang Esa..
dengan lapang dada kami sekeluarga menerima amanah Allah Taala ini..
Insyaallah it's gonna be precious life changing from 2+1 now its gonna be 4 in a few months..

So now ameer, mommy dah supplement dengan susu lain..
Semalam try Enfalac A+ (HA) for babies yang ada alergies to cow protein..but he refuse to drank it..
daddy dia pun try taste..erkk pahit rupenye..
memang SA kat Manjaku tu ada cakap susu tu a bit pahit dari susu lain..sebab dia cut cow protein..
So petang semalam juga daddy rush ke Hero Supermarket, beli Nubian's Goat Milk..
 Alhamdulillah dia minum juga sikit-sikit..
Dalam menangis-nangis nak nenen mommy..
but..still i xsanggup nak wean off terus..still boleh night nurse only..
Siang di nursery still ebm+Nubian Goat Milk..

Hope ameer ok..mommy bukan xnak bagi but supply sangat-sangat tidak mengizinkan..
setiap kali mengingatkan ni hati mommy sendiri menangis-nangis meer..
harap ameer paham..
insyaallah kalau Allah izinkan ada susu untuk ameer, mommy akan teruskan sampai baby adik lahir..
Nanti sama-sama share ye dengan baby adik..
Ameer dah besarkan dah 1year 5months..

To baby adik..
welcome to mommy's womb..
semoga selesa di dalam sana..
mommy sayang baby adik sama macam abang ameer..
sorry mommy a bit kacau this few weeks..
mommy, daddy & abang ameer cant wait to see u..
semoga sihat sempurna di alam rahim mommy..
insyaallah..
I love u my dear..

 Welcome baby adik..
Love mommy muahh!!

26 comments:

  1. waaahhh.. congrats sis ! harap2 adik Ameer membesar dgn sihat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin..tq doa2kan ye..hope sesempurna kejadian Allah..

      Delete
  2. tahniah.. hihiih... lin dlu pun susu drop sebab preggy. paksa keluar pun xelok. yang dalam kurang khasiat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah if betul2 dah xde nanti memang nak stop terus..ni pun ala2 nak kering dah..nampak ameer betul2 xpuas bila menyusu..pam pun dh takat 1-2oz je..

      Delete
  3. Aku rasa tharu baca ni....
    Mix feeling kannnnnnn...mcm aku rasa mula2 tau preggy lg dulu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. harz..tulah..still rasa sebak dalam dada ni..Allah je tau..but insyaallah..hope aku terus keep strong in me!

      Delete
  4. cgrts etty! murah rezki .. :) take care yer..

    ReplyDelete
  5. Tahniah.... yaaaayyyy makin ramai ni nak dpt adik baby..
    etty, kita dulu pon susu drop..pastu baru sdar pregnant.
    pastu mcm2 cuba nak wean off. mmg satu penyiksaan sbb umi dia ni emo lebih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear..betul2 emosi ni..xtaulah if ada lagi susu biar jelah ameer isap..kalu xde etty redha..

      Delete
  6. etty tahniah ye.take care tau..

    ReplyDelete
  7. tahniah etty!! take care ye =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amy dear..tq so much..hope the best sail like before..

      Delete
  8. Wow alhamdulillah Etty! Sebaya la anak kita this year hehe. Samalah Ammar Yusuf pun, start kita pregnant je terus dia stop. Masa tu lagi kesian, baru setahun kot umur dia. And try Enfalac A+ juga, bau dia busuk kan? Dia minum sekotak kot, bila beli baru dia bau-bau then buat muka geli. Sekarang minum Anmum, he likes it alhamdulillah. Awal-awal wean-off dulu memang kesian betul, tak sampai hati sangat bila malam-malam dia nak tidur dok cari nenen. Lama-lama inshaAllah ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. husna..tq dear..haahlah why eh susu enfalac bau dia lain mcm eh???ameer xmau dia buat wek wek..tu yg terus gi beli Nubian's..hm xtau nak terus bg fresh milk ke nk try fm lain..kesian sgt2..now ok lg masih ade ckit2 if xde nanti xtaulah harap2 ameer ok

      Delete
  9. Yey adik tahun baru 2013....alhamdulilahhh syukur! Sama2 rasai kegembiraanya...besar dah abg sulung boleh terima adik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah tq julia..harap2 betul2 big boy dah haha..jgn manja kededek same naik sudah hahaha

      Delete
  10. congrats.. uuuu bestnye.. take care okeh..

    oh, my Iqbal pn tak boleh susu sebarangan.. btw susu HA mmg pahit sikit.. dulu paed suggest my Iqbal minum NAN HA..sbb dia ade eczema..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear..yeke..Nan HA pun still pahit ke??hehe..i mmg 0 knowledge a bab susu fm ni..kematu je pikir kalu nak pilih..belek 1-1..

      Delete
  11. congrets oii mak etty!
    jaga diri ok!

    ReplyDelete
  12. Waaaaahhhh...tahniah..!! Aty yg terujer nih..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aty tq..ehehe..awal lg ni..nebes cm 1st time

      Delete