Wednesday, January 09, 2013

Fenat..

Morning u olls..tq for all warm wishes..hope its gonna be fun pregnancy journey like before..
 
Adoi...sebu je dada rasa..nasib belum ada morning sickness ke ape..dulu masa ameer jarang & almost xdelah morning sickness..lek je xdelah lemah ke hape..now cam cepat lapar, cepat penat, cepat ngantuk..ke sebab dah ade hat yang aktif tu memang lagi mengerah tenaga segala sehingga ke titisan terakhir..

Dalam 4hari nak introduce ameer dengan susu baru..now try susu lain lagi..hehehe..akak2 opis ni suh try yang murah-murah je dulu..macam Lactogen, Dumex Dugro dll.. dorang kata bazir je try hat mahal2 pastu reject macam Enfalac HA tu..

So malam tadi i beli Lactogen..Pack paling kecik.. so xdelah ralat sangat nak bagi try if reject pun still harga yang murah..huhu..

Mencabar jugak nak ajar susu lain kat ameer ni..betul2 tahan nanges melalak dia..macam malam tadi maketty betul2 xlarat..nak menyusu pun sampai terasa urat-urat kat breast tu macam terik-terik..betapa keringnya rasa..xpernah rase sebegini..almost 1y and half nursing my not-so-baby-toddler..huhu 

Hope dengan susu baru ni dia ok..pagi tadi ebm sebotol je dapat bagi..lain2 i bekalkan fm.. minum ke x..minum ke x...adoi..sesak dada pikir ni sume..

Please meer..demi baby adik..

Mommy sayang & miss u already..1st time mommy xnurse ameer before work..mommy xlarat..bangun awal kul 5 tadah & angkut air..macam buat-buat lupa tengah ada baby adik kat dalam..pastu buat breakfast utk semua..& buat lunch untuk ameer macam biasa..moga mommy terus kuat meer..

To syabas..mmg syabaslah nyusahkan semua penduduk ampang & cheras!!!




6 comments:

  1. Jg kesihatan mek oi..jgn angkat berat2 la weh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mek..tulah terase dah ni skt blkg ngn pinggang..mase xtau ritu lg ligat aku angkat baldi segala..

      Delete
  2. huhuhu.. cian u kena angkat air bagai... susu mmg akan kering terus pas kita preggy. sama kess lin dlu la... masa tu anak br tumbuh gigi... susu tak kuar dia gigit.. seksanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lin..kannn..tp de je yg dpt menyusu gak walaupun still preggy..tu yg best..mgkn bkn rezeki etty kot..huhu..ameer malam2 melalak truk sgt..dia nmpk a xpuas susu sgt2..cian..huhu

      Delete
  3. take care mak etty..jgn stress2 sgt hokkey!!:)

    ReplyDelete