Friday, January 04, 2013

Dilema FM

Berpinar mata tengok susu fm kat giant..siap catit segala..sampai pening..sudahnya keluar tanpa membeli sehabuk pun susu fm for my ameer..
Still thorn between nak topup ke tak..
Perlu ke tak..stock ebm dalam peti seriously 2 botol je lagi..hari-hari pam pun masih x dapat menampung..
Kalau beli nak ke dia minum???????
Tadi baru beli UPT test lagi..hik..apakah..
Lambat sangat dah ni..
Selalu on time je..
Kalau betul-betul adalah, syukur kehadrat Allah Taala..dan memang tidak akan ragu-ragu lagi nak wean-off ameer jika keadaan tidak mengizinkan..
Tapi tengok hari-hari muka anak bujang sorang tu alahai...sayu..setiap kali mintak susu.. diakan dah memang bulih bercakap.. memang sebutir-sebutir jelas "Mommy nak Nen.." or "mommy nak Ni" kalau xmau memang terus terpacul "Tak Mau"..sayunyeeeeeeeeeeeeee...
Direct feeding masih tiada masalah bagi maketty..but bila expressed milk tu yang masalah tengok pada amount tu..
So andaikata betul-betul memerlukan hanya during daytime je fm, nite & weekend cuti-suti masih on BF.. bulih kan???



4 comments:

  1. mase sy awal2 mengandung, susu sy btol2 sket je kuar...tu tergerak hati wt UPT...n alhamdulillah, positif...lpas tu mmg dh x mengepam coz sehari boleh dpt 1oz je...sudahnye, sy bg FM je...juz my 2 cents :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yani..etty pun ala2 tu gak bila pam..paling2 byk this 2waeeks dalam 2.5oz..tu pun lepas buat power pumping..kalu x memang 1oz je..kita tunggu dan lihat hujung minggu ni..huhu..mudah2an..

      Delete
  2. Kalau aty pon tak tau nk pilih fm yg mane...bnyk sgt kan..hurrrmmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aty mmg pening..hari2 tgk susu ni..mcm2 jenis..ish..beli sume dia xmau..kg beli hat perisa kang jd lain pulak...byk susu2 fm ni kandungan gula tinggi..

      Delete