Wednesday, January 16, 2013

Abang Ameer di kala usia 17bulan

Salam..Mula dah kemalasan menaip dalam belog tersayang ni..
Sibuk dengan diri yang asik kepenatan..
Sampai terlupa ulang bulan si abang ameer.. hehe..
Ameer now sudah pun 1y 5m..
Sekejapan je..dah hampir setahun setengah..kawan-kawan kata elok benar pun nak beradik xlame lagi..
Ready ke maketty ni???
Hehehe....
Insyaallah..berkat doa semua..kalian..kalian..kalian..moga2 i still grow (XMO GEMUK!!!) strong..hehehe

Oh berbalik pada tajuk..
Abang Ameer dah ok skit2 minum fm..walaupun sebotol 2 je pun mak xkisah dah..asalkan dia minum gak..last week dia poo poo teruk..kesian sangat..perut baru nak adapt dengan susu baru..poo poo xpuas..& agak keras.. (sila jgn jijik nak cite gak..mak xkisah ni tuan tanah) ;p ha dah poo poo keras xpuas so kuar seketul-seketul..whole weekend dia poo poo camtu..ada 1 malam masa tidur umah MIL.. 4,5 kali tukar pampers.. maketty tdo je..cik daddy dia uruskan..mak fenat...hehehe.. nasib dapat cik daddy yang penyabor..

After 2 days poo poo gitu alkisahnye plak..ada ziarah umah sedara..nenek tu suap mi hailam kat ameer kat cucu dia n dengan ameer skali di suap..esoknya tu ameer muntah2 2x kot..xingat..kite orang merandung ni tengok dia muntah last2 join sekali muntah..gile xtahan..

Azab..kesian ameer..mak xsempat nak tahan org suap time tu...pasni no more.. pasta2 je lah meer..kembung gamaknye...

start malam tu poo poo dia cam ok sket..kul 4pagi poo poo penuh gila..dh xkeras..2 hari ngempeng sampai mommy lembik..nak bagi recover balikkan..

Ameer di kala usia meningkat dewasa ni..semakin menjadi-jadi mengada..manja kededek..kalau ikot mood dia je memang sepanjang hari xmau jalan..nak dukung je..nak ngan mommy & daddy je.. Mama etty kata..dah start dah wat tantrum nak dapat adik..huhu..

mommy memang xkan layan..daddy je masih kuasa nak layan..hehe..sorry meer..nanti mommy ok balik sok-sok..

Skang kemain berlagak..panjat tangga siap bye2 orang kat bawah..dah xteragak-agak nak panjat sorang-sorang..hehe pantang lepa..

Ha lagi satu habit dia skang suka masuk bilik sorang-sorang...dengan lampu xbukak..siap tutup pintu.. pastu puas kita mencari 1 umah..macam last week dekat 10min cari dia..last-last dengar suara nanges!!! kahkah..
sape suh masuk bilik gelap-gelap..pastu tutup pintu..kemain berani sangat..memang xtakut langsung...
bagus gak meer berani..jgn jd penakut cam daddy..tengok cite hantu kat TV pon tutup2 muka!!! hahaha;p

 nah sekeping gambo dia masa i dok photoshoot for our new batch Peplum Saloma & Arrabella Mermaid Skirt..
please visit us Lovelyn Collections


10 comments:

  1. waaa...aku muncit la..kempunan nak pakai peplum...

    btw,uihh,berani betul ameer..qasyaf penakut..,xdenya nak gi tempat xde org...di mana aku aku,di situlah ada dia...

    kalo dia tgh main kat ruang tamu,aku bgn masuk bilik,dia ikot..then,aku gi dapur,dia ikot..aku jemur kain,dia pun ikot gak..kalo ada daddy teman apa yg dia tgh buat baru dia x ikot...haishh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..xtau cmne leh berani sangat tah..kadang-kadang dia yg buat2 bunyi cm nak takut2 kan kite..lawak gile..skg ni dh berani dok sorg2 so xdehal mak nak wt bisnes dlm toilet lelame hehehe;p

      Delete
  2. Replies
    1. Iman msk blk ade mama,berani r ttp pintu.ce msk blk gelap sorg2,skjp je die jenguk.lps tu trs kuar.haha.if kte usik die msk blk gelap n ttp pintu,hamikkk melalak mcm kne dera.hoho

      Delete
    2. jgn usik2 nnt dia start rase takut..bia je..hehe i slalu wt gitu..tu yg kemain berani..biarlah anak jantan hehehe..org pue cm iman berani lg bgus org xberani kaco hehehe

      Delete
  3. sama la macam hadif...masuk jer bilik manjang jer tutup pintu pastu menangis tak hingat dunia coz tak boleh buka...budak2 peringkat umur macam tue memang la suka panjat2 dan tutup pintu....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tutup je xpe lagi tkut terkunci je..hehe..cam ameer tu dia gelabah sebab lame sgt kitorg cari..hahaha..

      Delete
  4. hi singgah sini. aaa dh jd mommy pun body cantik lg pakai peplum :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMG thats not me..tu model..hehe..omaknye ni..2x ganda saiz model tuh..omak ni photographer je hehehe;p

      Delete