Wednesday, January 23, 2013

Wednesday berkata 2

Mula dah sindrom seminggu sekali hapdate..
Bukan sebab pembawakan budak ke ape..maketty bz xsempat nak mumbling seperti biasa..
Semalam maketty cuti jaga mama tercinta..demam dah 4,5hari.. xbaik lg..so sebagai anak sulung perempuan memang wajiblah saya menjaga bonda tercinta..demam beralih tahun kot..mama baru je mencecah 64tahun jumaat lepas..dahtu memang syioklah si kecik tak ke nursery berguling-guling ngan mommy dia ni semalam menemani nendanya yang demam..makan nenen makan nenen tido yak cuk!! makan lagi..xbenti2 nak makan..naik heran tengok..mama yang xlalu makan pun jadi lalu tengok si ameer kemain selera makan..hehehe

Hari ini pulak..pagi-pagi tengok mata si ameer bertaik mata banyak gila susah dia nak bukak mata..melekat macam gam..sebenarnya dah 2,3 hari tengok bertaik mata tapi hari ni lain macam banyak.. so tunggulah cik daddy gi punch card & balik bawa ameer pulak ke klinik.. check2 doc kata maybe infection dari hidung & tekak dok flu tu..but xmerah so xberjangkit..boleh gi nursery.. so maketty pon sibuk suh doc scan baby adik for the 1st time.. he ngengada... awal sangat..kantung je nampak..baby adik nyorok kat bawah memang xmau naik..cuakkkkkk!!! macam2 soklan aku terus aju kat doc.. takut woi xnampak.. doc kata xde pape..2 minggu lagi dtg follow-up scan.. hope nampak...nak tempek gambar scan tapi malas nk amek gambar.. later2lah..

k..i kenyang sangat makan tadi..nak fingsan je makan semangkuk mi kari besar gila mangkuk cam mangkuk nasi tambah!!!

4 comments:

  1. Replies
    1. takutkan..dulu mase ameer 13w 1st scan trus nampak full figure & bebird..ni saspen sbb xnmpk pape lg..heartbeat pun xnmpk..moga2 baik2 aje

      Delete
  2. hope semuanya ok mak etty!
    kemain makan mi kari mangkuk besar. mentang makan utk 2 orang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin..doa2kan ye..
      haha..kedai baru bukak saje try..mane nak tau mangkuk dia mcm mangkuk nc tambah..gile kenyang sengkak perut trus hehe;p

      Delete