Wednesday, December 05, 2012

Moogoo

Last week..maketty de bebel pasal kulit ameer yang naik ruam-ruam panas, kesan gegetan manja semut dan nyamuk bukan..ingat dok???ada di sini.. So gigih mencari di beberapa watson, kedai farmasi di sekeliling.. ish..xde..malas nak pi weekdays redah jem ke Aeon Au2 or Maluri.. so tunggu sampai weekend, kerana acara wajib mesti berjalan-jalan..

So last weekend selepas menghadiri BFF engagement, gigih redah kota sibuk dengan hujan yang sangat lebat, ye baju basah tapi sempat kering menjelang ke Mid Valley..terer2.. cik daddy plak dengan bff dia nak bertemu kat sana beramai-ramai..geng dia yang sama-sama kami bercuti di Penang 2 bulan sudah..so memang semangat nak cari Moogoo kan so haruslah ke sana alang-alang..

Yey... Berjaya.. Dengan Harga RM187/pack.. set permulaan..mudah-mudahan kulit ameer semakin pulih..


So far kulit kering keliling leher nampak macam dah reduce..akan pakai bersungguh-sungguh..dah kurang mengaru kulit ruam dia..kat pelipat-pelipat dan leher..

Set ini mengandungi: 
Milky Wash
Udder Cream
Mild Soothing Cream
Irratable Skin Balm

Sebelum ni maketty pakai 
Elomet Ointment
hasil memang bagus TAPI mengandungi steriod!!!
my bad xbuat research 1st..
mostly kalau main terjah farmasi or klinik mesti kebanyakan pharmacist suggest ubat ni..
ye memang mujarab..hari ni pakai esok baik...lusa datang balik gatal/kering kulit/ruam tu..
xcaya??
Percayalah.. bukan nak buat uji kaji ke atas anak..janganlah..poor my dear ameer..
btw mak x apply selalu pun masa guna elomet ni..seminggu sekali pun susah ameer kan hanya mild2 ruam dia..tak teruk pun..
but as preventionkan..
ini hasil gugel..xjumpa gambar hat ELOMET Ointment yang cream ni pun serupa je function dia..lupa nak snap gambar baki elomet yang durjana tu!

 

Dan ini penerangan terperinci dari kak Farah Rahim berkenaan pengunaan Elomet ni..
Siyes nyesal!!!
boleh anda baca selanjutnya di page beliau.. Thank You Kak sebab menjadi inspirasi ibu-ibu sedunia untuk lebih mengenali anak-anak masing-masing..

2 comments:

  1. salam..nak tanya beli dekat mane moogoo tue?dh lama cari.
    tq in advanced.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mostly watson yang besar/di mall besar ada..vitacare & selected pharmacies ada..i beli di Watson Mid Valley.

      Delete