Wednesday, November 28, 2012

Walk like a baby

Finally ameer officially walk!! bravo son..lambatkan...but mommy xkisah..dulik.. asalkan jalan..xlah lewat sangat pun..if sampai 18months x jalan jugak ye baru mommy gabra gila.. hehehe;p

Pic berjalan masih dalam pencarian..kita post pic naik basikal jelah..hehe..

Sebenarnya memang dia dah bertatih memapah meniti panjat-panjat lama dah..but now baru confident nak jalan tanpa henti..hehe.. penat jugak ye..kejap-kejap dah ke depan..kejap-kejap dah sampai pintu bilik air.. kejap-kejap dah sampai dapur..kejap-kejap sipi-sipi je kat tepi tangga..hui kusss semangat..

Now bila dah banyak ceruk dia pergi ada masalah lain plak..masalah kulit sensitif.. macam ada mild eczema..berpeluh naik ruam, habuk-habuk kat ceruk-ceruk yang xtercapai kita pun dia sampai..so memang kena make sure keep home 24/7 clean..but dua tiga menjak ni vacuum kat umah tu 2kali masuk klinik..benci..dahlah aku yg beli plak tu..xmampu nok nak beli riban2..ratus-ratus tu pun kena marah beli..

Berbalik pada hal kulit ameer, sangat sensitiplah..nyamuk suka, semut pun suka..ada je parut..dah xberapa hensem..;p

Apa eh ubat ke treatment nak hilangkan kesan gegetan nyamuk n semut tu..kesian tau.. dulu pernah pakai EURAX.. but all pharmacies dah discontinued production.. xtau pasai pa.. memang superb tau berkesan..sekali sapu je terus hilang merah-merah..2 hari applied terus baik.. now try ubat-ubat lain semua xjalan..jerslin oil xjalan, aerobite xjalan..

Adakah perlu consider MOOGOO produk?? sape pernah try??? cer share sket.. mahal tu nak beli...dah propose kat cik daddy dia kata ok..but nak tanya u oll dulu..

TIA muaahhxx

4 comments:

  1. Kulit anak aty pon sgt2 sensitip...haaiih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aty..qaleef pakai Pigeon kan..ok ke??dia ade balm2 ape2 ke utk sapuan gegetan cinta nayumuk ngn semut tu??stress tgk berbelak2 dah kaki tangan..

      Delete
  2. Salam dear...selamat berkenalan...wahh same with my baby lah dear...asyik kene gigit semut and nyamuk jadi merah2 bdn2 itu baru dua bulan lebih...jenama moogoo tuh mcm dengar je dear...cer try beli n sapu pada ur baby..if ok teruskan

    p/s i dh follow ur blog...nanti follow me ye...and keep in touch always mommy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..hai dear...welcome to my humble blog..yeke..baby u pn mangsa geget nyamuk huhu..kesian kan dok tergaru2..moogoo ni cam baru2 lg..xsemua watson ada jual..so nk kena tgk n belek betul2..nak invest bukan sikit2 ni..hehehe..

      mostly kalu ubat klinik n farmasi ade steroid..tu yg xmau tu..so nk try moogoo since natural ingredient..

      Delete