Tuesday, October 23, 2012

1 year 2 months 2 weeks 3 days

Hari ini mood cuti2 dah sampai..apehal maketty asiklah pikior nak cuti..but this year Qurban i x kelik kelate.. wooooo (T_T) walaupun kelate menang bola tahun ni.. tapi kerja-kerja hubby lagi menang, siap x dapat cuti.. so.. kami akan beraya di kampung Bangi.. jauh ko tau??? haha.. umah MIL.. 

eh bukan nak cerita raya sebenarnya.. hanya mumbling sambil tunggu timing nak pump susu.. Alhamdulillah masih dikurniakan rezeki menyusu Ameer 1 year 2months 2 weeks & 3 days.. lately pump pun ada miss kadang2 busy sampai terlupa bawak spare bottle..sudahnya postponed je pump...lik umah xdonye nak pump si kecik tu pumper tegar.. nampak je mak dia ni terus je "Nak Ni" sambil pok pok atas miss B.. hehe..

Mulut si kecik makin meriah..dulu2 xcaya bila orang kata budak lambat jalan ni mungkin mulut cepat.. now hui.. bangun-bangun tidur je dah membebel.. 
Daddy, mama, papa, kakak, cat, bird, Nak Ni.... Eir = Air.. Kaki.. sangat jelas dia sebut siap pegang or hentak2 kaki.. & one more words ni dia memang kenal bila kita sebut or dia sebut sambil pegang.. 'Ote' .. haiyoo.. mana dapat tah.. maybe kat nursery kot!! asal nak mandi dia cepat2 pegang birdie tu..!!! siap sebut.. payah gak ni bila dah tau sebut bahagian censored ni!

Satu lagi bila sebut pasal nursery.. i baru perasan, kadang2 if x habis ebm yang dibekalkan, bila balik umah check2 tengok lah apasal dah suam.. hish.. ni kes dah panaskan pastu xterus bagi!! geram sungguh.. puas dah kita explain siap print lagi cara-cara handle ebm dari awal letak ameer kat nursery tu lagi.. so mak dah bahasakan balik cikgu-cikgu tu pagi tadi.. harap-harap settle.. 

Now preparation semi-solid pun dah x rigid macam zaman before 1 year.. Ameer dah start makan nasi betul.. xlembik2 dah.. bubur-bubur dia dah xlayan sangat.. so now he ate almost what we ate.. kurma ayam, kari ikan, sup ayam, masak lemak.. but still minus cili pedas.. but in term of salty ingredient dah bagi sket2.. ;p ingat senang ke nak elak-elak?? my mum keep on nagging me please put some salt to his dish etc.. he need energy! my mum ex-nurse, bila i bagi syarahan on food mesti i yang akan tersentap balik.. huwaaa.. payoh tau?? 

But still no sugary food, but still cant resist if others give him any.. dah ghoyat pon ada gak hok rajin sokmo nak suap! grrr! if berlaku depan mata i.. op kos kena sedas siapa2 je.. nursery i dah sound dah.. mesti cikgu-cikgu kata aku too strict! lantak!! yang susah sok-sok bukan kau orang.. mak pak dia ni!!  k stop nag! 
till then.. tata

 Saya sibuk study nak SPM ni.. jangan kacau.. actually my youngest Bil nak SPM.. gudluck bro.. hope the best for you..

 


2 comments:

  1. comelnya dia... bila mintak nen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..bukan takat nen je nak ni la ni..sume yg dia nmpk dia nak main jerit je Nak Ni.. kat pasar ke mall ke sume Nak ni!!

      Delete