Tuesday, September 25, 2012

Anak Bujang..

Sejak hari pertama naik cuti raya sebulan lebih yang lepas, tiap-tiap pagi rasa sebak nak tinggalkan dia kat nursery..tak kiralah dah kenyang susu ke x before maketty dropped dia..mesti je melolong.. tak pernah miss walau sehari tak dengar tangisan..nganga luas-luas mulut dia..
haru-haru..
tiba-tiba pagi tadi...julung-julung kalinya.. dia tak menangis sikit pon hok hek tak de.. kagum.. 
dah boleh jadi abang ameer kot...hehehe..


but bila mengenangkan abang kecik ni bergantung penuh pada breastfeed so later2 lah ye..
bukan tak mau tambah ye mokcik pokcik hat menanya tu.. saya masih belum puas memanjai anak bujang saya ni..
kalau nak tauhu.. protection apa-apa pun mak tak ambil..so anytime i'm ready hewhew..

 for me natural birth control pon voley!! hehehe.. so keep on breastfeeding u all..
mostly anykind protection yang doc sarankan kat u all tu ada pros and cons kan.. so yang penting it suit u all well.. me xmau kot setakat hari ini.. ada yang dah bulat cam ku ni xsesuai jenis-jenis tertentu yang boleh meningkatkan tahap kebulatan.. hehe.. ada yang pakai itu period boleh stop xdatang-datang pun ada.. ada pulak pakai yang itu sama gak but datang melimpah ruah sangat sampai istihadah pulak.. xsedap kot badan if darah kotor berbulan-bulan xkuar..& ada juga yang tidak sesuai untuk orang-orang yang berpenyakit seperti thyroid.. ye sayalah tuh.. 
so go and consult with your gynae.. what suit u best..
For me.. i still opt to BREASTFEEDING..

Sekian..

6 comments:

  1. eh same lah ngan Hakim..tiap2 kali anta kat BS mesti buat muke sedey kena tinggal pestu menangis..buat daku rase sebak..kadang2 tu..nampak je pintu rumah BS..terus pegang erat then nangis..aiyooo

    and same jugak..i dont take hormon base contraceptive..takutt..huhu..but not ready lagi (walaupon teringinnnnn) utk dapat adik baru..tunggulah Hakim dua tahun..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann.. manja kededek org kata..lagi2 pas cuti-cuti panjang.. eh tapi bila time balik xpulak de nampak nanges.. propa je budak2 bijak ni hehe..

      tulah..takut pon ya pakai contraceptive yg kat spital tu..adoi..hehe..pil2 malas lah muak makan ubat dah..hehehe

      Delete
  2. anak kwn yuyu yg study sama2 kat TM ni pun sama, tiap2 pg htr dia pegi school, mami dia berhenti je kete depan taska, dia terus start meraung... syg betul nk berpisah dgn mami dia..

    ermm my hafiz pulak, tiap kali yuyu sampai rumah selepas seminggu x jumpa mst dia pandang sayu..dan yuyu yang akan menitik air mata dulu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..lagi sayu yuyu ngn hafiz.. uish camnelah perasaan tinggalkan dia berminggu2...mak xsanggop!! huwaaaaaaaaaaaaa

      Delete
  3. ooo... comel nye ameer now.. hehe.. untung dpt bf bby .. akid takde rezeki..
    akid okey duk nursery. skang ni bile hantar tgk bs dia.. dia ketawa je. mungkin bs dia baik kot dgn dia.. hehe.. alhamdulillah,,
    nnti bile ameer dah biase ok la kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu...xpe dot..rezeki masing2..sok2 mana tau akid de rezeki dpt adik..dia mau nk bf..kan2..insyaallah..

      ameer dia ngade2 nanges bila antar tu je...dah kat sane ok je..hari2 tanya cikgu dia ok je..nampak mommy & daddy dia je manje kededek hehehe

      Delete