Tuesday, August 14, 2012

Mencari Resipi Raya

Dalam orang lain sibuk2 membuat kerja saat2 akhir sebelum bercuti2 panjang menyambut lebaran.. aku gigih mencari seberapa banyak resipi for my 1 year toddler.. tickers kat atas pon dah tukau..hehehe sgt2 toddler gitu budak ameer..

Alkisah bila dah setahun...bila ke sana sini semua assume 1 year dah bulih makan segala macam.. haish haru sungguh.. walaupon dah terbabas juga sekali dua kala tapi selagi boleh nak elakkan makanan yang belum lg diintro to my son.. 

so bear with me...ini hasil cilokkan dari Semisolid food di fb..terang beritau disini ye..kesemua menu ini sesuai untuk 8m above...but since my son baru je boleh terima chunky food..so baby lah omey ni...hehehe...tapi tetap suka bubur sebutir2 so masih berbubur di sekolah...so raya ni kena prepare food dia awal2 before sume bersesak2 didapor berebut ketupat...hehe



2 comments:

  1. tu la..susah jgk kang...
    aku kne lebih bjaga2 sbb qasyaf elergik...
    nasi empit boleh,tp kuah kacang tu,ohooo,kacang ok,its peanut,takotnya aku ada yg tsalah suap nnti!
    then kuih2 kek2 tu pasti ada telor kan..n butter..silap2 ada cheese...huuu
    nmpknya aku kne peluk kemas2 je la qasyaf raya ni..heee

    ReplyDelete
  2. ciannye qasyaf.. ameer pass sume...but still kena pantau..suap2 menyuap pon semestinya akan berlaku...so kne get ready yg ameer betul2 dah try n pass..garam2 gula2...kek...adoiyai...bahaye nye sume tu..

    ReplyDelete