Thursday, August 09, 2012

Bila Nak Raya...

Bila nak raya..
Macamane persiapan raya masing2..
Baju raya sedondon colour ape??hehe
mesti de yang pakai JM kan... JM fever belum habis..maketty xde seketul pon dr JM.. sponsorship yang dapat xnak cover kalau beli JM..

Pejam celik pejam celik dah sampai ke Ramadhan 10 yang terakhir..hari yang ditunggu2 dah bakal tiba... moga2 dapatlah sama2 mencari malam 1000 rahmat.. Lailatulqadr.. insyaallah..

Amacam zakat dah ditunaikan ke?? Alhamdulillah cik daddy dah bayar.. sebelum kahwin papa dok bayar now dah kahwin husband lah ambil alih.. tahun pertama kawin bayar untuk 2org, tahun ke2 bayar untuk 3org.. hehe ameer lahir 6ramadhan kan.. hehe so tahun ni maintain masih 3org.. next year??? oh.. Hanya Allah yang maha mengetahui.. hehe

Budak comot tengah try songkok raya.. 
hehe...murah2..RM10 saje..
mula2 ingat xmau beli pakai hat kopiah nenek dia beli je..
tiba2 terjumpa masa round pasar malam petang semalam..
Kepala saiz 18 1/4 hehe..nampak chubby je budak ni..cam upin ipin dah tengok hehe..

Jom kita lipat gandakan amalan sepanjang 10 malam terakhir ni..
jangan dok belek baju, tudung, langsir, kuih raya tu je yep! hehehe..;p
(peringatan untuk diri sendiri jugak sebenarnyeeeeee!)

2 comments:

  1. aty mencarik kepiah gak tu qaleef..tapi tak de saiz 3-4 bulan... ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kopiah ade jual rasenya kat area2 masjid jamek..pernah nampak..hehe mesti comel qaleef pakai..

      Delete