Friday, July 13, 2012

Tamat

Alhamdulillah... Tamat ganti/qada' puasa Ramadhan yang lepas..24hari tauhu????

Hihi...padahal next week dah nak masuk Ramadhan dah...hegeh2 nau menganti...plus mengalami masalah peod yang panjang2..Apepon bersyukur...

Alkisah puasa last semalam...mak etty gigih nak puasa terakhir disamping cuti menjaga ameer ku sayang demam panas 38.3c tau.. tiba2 jer... kelmarin ambil dia kat nursery..tiba2 bini pengetua cakap.." Dik, badan ameer panas cikit ni".. Lol baru nak bgtau ke?? nape x call??? laju2 aku leh datang amek dia.. grrrrrrrrrrrrrrrr

Balik2 umah check2 suhu x berapa tinggi...tiba2 muntah plak selambak...makan semua xmau...nak enen mommy je..

Bila malam start panas mendadak2.. bagi ubat demam sedas baru dia leh tido..jelum2 dgn air...bogel2kan dia..petua nak cepat turunkan suhu panas bogel2kan..atau pakaikan baju lobang2 tau..jgn bagi pakai baju seluar lengan panjang suhu xkan keluar..then jelum2/lap2kan seluruh badan dengan kain basah/air sejuk tau.. tumpu pada pelipat2 ketiak, peha, lengan dia...

So malam tu memang mak pak x tidolah menjaga anak xsihat... sampai suhu turun betul2 dalam dekat2 subuh..

Sok paginye.. mak etty pon cuti..ameer pun...daddy je work..sebab start today till ahad ada course lagi (T_T) nangessss...

k... nak gi toilet! tahnapehariniulangalik!kenaCB)..redha jelah!!!

7 comments:

  1. Best ya... Lin tinggal 1 Hari je lagi, tapi liat gile nak ganti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...ganti pat...pok ontot karang!! hewhew.. tulah sehari tulah jinggul2 nk ganti..hehehe baik ganti kang tiba2 peod pulok!!

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Etty, dina kena ganti 17 hari pastu terhegeh2 baru nak ganti ni haa... akibatnya kena la dina puasa hari2 hehe. dah kira2 nasib sempat. OMG. Ameer x sihat ya... get well soon baby boy.. nanti lepas Ameer sihat trus nak bertatih ni... hehe. u too take good care of yourself, nanti need all d energy u can get to tend to Ameer...

    ReplyDelete
  4. hui..dina ganti pose hari2 lagi salute!! hehe etty risau ni puasa sok nanti..kalau pose selang2 pon susu sangkut..moga2 susu xdroplah nak puasa straight..huhu..kalau x.. i have to get another option...huhu..xnak pikir..btw tq dina..hui peritnye dok ngulang ni..hish..xmalu tol cte kat sni..hehehe

    ReplyDelete
  5. alaa siannyer..semoge cepat sihat yer ameer...
    24 hari dah abes ganti..aty ni..2 hari jer pon tak habes2 lagi..*sigh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...chaiyok2...cpt2 seminggu je lg ni..

      Delete