Tuesday, July 10, 2012

Fuhh..

waduh2 berhabuk dah belog..
camna u guys...sihat??puasa ganti dah habis ganti ke?? 11 hari jer lagi nak ganti..sebelum puasa menjelma..
mak etty ada 1 hari lg..haha...lame sungguh nak menganti..
alkisah..susu merudum dikala stress... dikala puasa juga merudum..memang sangat scary..bulih??
i dunno others..but memang saya sangat2 takut...nak pikir pasal susu pon takut.. tah sindrom apetah yang xkena..seolah2 mental block..dilema sendiri gamaknya..

still since last thursday..till now baru berapa kali je pump penuh 5oz.. memang rasa nak menitik air mata..
start last week dah consume balik shaklee supplement.. buka puasa makan berat2 cam nasi dagang (sebab ada halba/fenugreek), beli pulak longan gemuk2 makan sensorang (daddy paksa) manissssss.. tolak ngan air berkodi2... huu.. 2hari habis makan sekilo..ko ade??? so susu macam up sket dalam 4oz pada hari jumaat lepas..alhamdulillah..

walaupon bekalkan ameer macam xpenuh botol 4oz X 3 botol.. still kadang2 berbaki.. hairan jugak.. mesti last botol ade sekerat dia xhabis minum..selalu bagi 5oz x 3 botol habis..licin..hm.. macam terfikir2 supply vs demand.. ameer follow supply ke?? hehehe.. apepon..malam2 memang bergayut saje...huhu

last weekend memang a bit penat...melayan si kecik sorang2...daddy masuk utan raub, pahang.. sungguh jauh line xde memang lost contact 3hari 2mlm.. serius xsanggup.. kalau kena PJJ hai..matik! salute bagi yang berPJJ..

oleh kerana daddy xde..me busan..panggil makcik urut.. urut badan..urut breast segala..ihihih... masyaallah diz amazing lady already 60yrs old okeh.. muke tiada kedut, tenaga power rangers.. serupa 40yrs old tau...kagum..sambil mengurut dia banyak bercerita ilmu2 dunia & akhirat bekalan akhirat..sungguh berilmu.. bekas pegawai bank...bersara jadi tukang urut ala2 spa.. best tau.. kaya plak tuh hehehe... sapa nak urut muslimah dirumah @ di spa/sudut muslimah kat surau belakang umah saya bulih drop comment..insyaallah sy akan bagi no. telefon..sudahnya lepas mengurut gi kenduri makan sampai kenyang.. balik titun sampai pengsan till kul 5..

haru...sebab ada small event kat umah.. celebrate my dear sis & nephew bday 7/7.. bangun2 tidur terus gelabah.. boleh xde orang kejut...(padahal berpuluh miskol!!) tudiaaaaa... penangan makcik urut... hehehe

harap2 susu kembali normal.. moga2 dapat kembali mengumpul stok untuk puasa nanti.. 


p/s: yey Qistin dah selamat menyoping..xsabau!



 



4 comments:

  1. tak per..yang penting usaha dan jangan putus asa..11 bulan tu lame gak..kire gigih ar..hurrmm..aty pon harap dapat susukan anak selame boleh..same2 kite usaha kan..insyaallah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aty..etty pun xsangka dapat bertahan till now..stock2 yang ada pun cukup2 makan je..now dari beratus2 oz tinggal dalam 50oz je dlm peti..aty buat stok byk2 tau..moga2 xjadi risau cam etty..kalau boleh invest beli deep freezer belilah..etty selagi xpindah menumpang je peti mama...hehe..insyaallah mudah2an bulih..kena yakin..yakin jugak walaupun cuak2 hehehe

      Delete
  2. Etty,yun PJJ,tapi xderla smpai xcontact 3 hari,kalau cmtu pn xsanggup i nyah,uwuaaa!!nangissss!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yun.. kan2...bile xdpt contact lagi haru dok.. minggu ni pon hubby ade course lg kat utan ulu yam plak.. jahat sungguh orang buat jadual..2 weeks in the row..! pon rasenye lost contact jugak..haru sungguh! nanges lg!

      Delete