Tuesday, June 19, 2012

Ameer 10 months Check Up

Done ameer 10mo's check up petang semalam.. syukur berat naik 0.1 hehe.. dari last timbang.. kaypo a hehehe.. so now 8.8kilos.. still xleh lawan dgn adri teruna amelyn.. hehe..tinggi cukup2 jer alat pengukur tuh 77cm hehe hikhik..

Ameer progress report for 10months:
  • Dah mula memanjat paling suka panjat dashboard kereta, & stereng.. orang lain panjat tangga dia suka explore dalam kereta... mungkin nak jadi next Alex Yoong.. hehe
  • Dah start meniti dekat kerusi.. best tengok.. yelah ameer kan skip merangkak hehe...
  • Suke sangat2 bantal golek dewasa tu...dia pernah wat ala2 stunt sampai mommy nak tercabut jantung..kita wat hadang tiba2 dia golek badan dia buat macam jongkang jongkit tuh..dok jenguk2 kat bawah katil..........nasib xtergolek ! bertanda dahi...aduhai
  • Bila buka buku chunky2 dia buat ala2 baca.. tah bahasa urdu, Jerman ke kuar...hikhik
  • Suka nyanyi... & tiru orang nyanyi... ha kalau kat kenduri orang pasang lagu kuat2 dia leh mumbling tah ape2 tah butir lagu urdu hehe..
Next week...ke this week anytime kne cocok 2nd jab Pneumococcal.. Hope ameer sihat sentiasa... best sebulan tanpa dia sakit, demam or flu.. syukur alhamdulillah.. moga terus2 jadi kebanggaan & kesenangan mommy & daddy...

 BudakBikinHatiMommy&DaddyMelting

2 comments:

  1. Hencemlaaa!mcm da besar je muka tu!alamak,tgk post etty.yun
    Ipa nk post afifi 10 bulan,heheheh

    ReplyDelete
  2. haha...kan cam dak besar je muka..hehe...mommy yun busy sgt tuh lupa..

    ReplyDelete