Monday, May 14, 2012

Bad mommy!

ok kah ameer???feels bad.. really a bad mommy!
i never ever slapped my son ever.. lastnite..suddenly... i pok tangan dia..geram sebab dia meragam.. i'm a bad mommy ever!! nyesal sampai sekarang..
last nite ameer coughing again.. buat tah berapa kali.. teruk...so time nak sleep lagilah meragam gila2.. sampaikan melecet my miss N!! dia nak nurse but dia cabut isap cabut isap sampai few time he bite me!!! sakit sangat2 rasa nak nanges!!! lately memang dia sangat2 mengigit...
dahlah i penat seharian, sleepless at nite before so memang mengantuk sangat2 malam td..bila dah terpok tangan dia n he seem quite shocked hubby terus grab him bawa keluar bilik.. gosh!! i'm a bad mom ever!!! suddenly.. i dozed!!! overslept until 4am.. OMG.. berderau darah.. i tak pernah tido mati!! since i gave birth to my lil pumpkin never ever overslept every hour mesti check on him.. masyaallah.. he's so weak..mata tertutup but seem distracted.. sleepless..penat.merengek2.. daddy pon dah dozed.. kesian sangat2...i pon terus bf him dah x peduli my miss N sore wht..until he really sleep real sleep.. menyumpah2 sungguh dalam hati...till now..! nak nangesss...cepatlah baik meer...mommy mintak maaf sayang...

7 comments:

  1. etty, ur not a bad mom lah dear, dina pun pernah terpok kaki ZA tau. sebab dia menendang2 masa nak suap dia makan, siap terbalikkan mangkuk, masa tu dina tgh sakit kepala, mmg menguji kesabaran, lps dia dh nangis pandang dina cam takut dina mengucap n peluk dia kuat2, biasalah kita etty, we're only human, kdg2 kita pun akan teruji bila anak meragam n we just dunno what to do... pls dun feel bad.. next time if etty rasa stress sgt2, n ameer meragam, etty pass ameer kt hubby, etty amik wuduk, or just take a deep breath, wash ur face, mengucap n just be away from ameer kejap. nanti when etty dah relax sikit baru etty pegang ameer. dina buat camtu lps mak dina pesan. sbb kdg2 geram dgn anak ade gak tertengking dia or rasa geram ke nak cubit ke ape... it's normal dear, no no no ur not a bad mommy.. tu mommy yg bad tu is mommy yg x pedulik kat anak, biar anak kuar main kt luar x pakai baju, dera anak, biar anak kuar p kedai srg2, biar anak lapar x bg susu n makan... banyk bad mommies out there but ur not one of them k dear. cheer up! hugs to u! take care

    ReplyDelete
  2. agreed with dina..u r not a bad mommy..a real bad mommy wont bother to realize that she did bad things to her kids
    nanti peluk ameer banyak2 ek =)

    btw..hakim pon lately suke nyot nyot then lepas then nyot nyot then tetibe picit my nipple..oucchh mmg sakitt..and he is a bit cranky rite now..saye rase sbb gigi dia belah atas nak tumbuh..

    dina..nice sharing info

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe my mom yg pesan kat i... sometimes when kita penat stress baby can sense so tu yg dia lagi teruk cranky dia tu, dats why we need to take a break jap, letak baby, or pass kt daddy dia ke/ sesape ke, then amik dia balik. usually it works when we are calm baby pun akan senang calm =)

      Delete
  3. dina........hugs..........tq dear...teruknye etty rasa semalam..nasib ameer ok..xmerajuk ke ape..paling takut kalau dia refuse nk nenen sebab i pok dia..bagus jugak hubby keep him away tu jap...sampai tertido terus..but till now hubby asiklah dok perli2 i..sebab pok ameer (T_T) pasni ingat dah..insyaallah harap2 pasni kalau jd lagi, cepat2 ingat Allah, amek wudhuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. taklah etty, of course ameer xkan merajuk, ameer kan sayang mommy dia!!! =) hehe. tulah husbands kita xkan faham kan sbb jarang2 anak meragam/mengamuk bila dgn bapak dia. slalu kita yg akan jadi mangsa crankiness anak. lagi2 kita bf anak... tp xpe, dugaan kita jadi mak. sbb kita mak yang penyayang n iman kuat di dada, kita at least beringat, x mcm mak2 lain, sometimes dina pernah dgr kt luar tu mak2 yg maki babies drg... nauzubillah... hugs etty!!! i feel u hehe

      Delete
    2. semalam ptg amek ameer kat school, dia byk diam..dh jd sore throat cian sgt2..maybe mlm tu dia kurg minum..haish..but alhamdulillah malam td dia feed almost very hour...pagi ni dah ok dah leh jerit kuat2 dah..moga2 i beringat lepas ni..thanx dina!much hugs..hehe

      Delete
  4. amalina: dear..dulu2 xpnah kena nipple melecet ke luka...now dah rase...gara2 gigi kapak dia makin besar..huhu...tq dear btw..mudah2an..kita semua jadi ibu yg lebih penyabar...

    ReplyDelete