Thursday, May 10, 2012

Ameer 9th Months

My big boy..already hit 9th months...how time flies...
Alhamdulillah ameer dh recover from HFMD..juz tinggal kesan2 nk terkopek jer..
Now ameer dah ade 4 gigi.. mangsa gegetan adelah mommy.... aduhai anak....! teknik picit idung, tekap muke ngan Miss B.. xjalan.. lagi dia galak gelak2...

Ameer still belum merangkak...adelah angkat bontot sikit2...
agak berhati2 kot...coz last 2weeks ade jatuh katil...
ni lagi 1 kes mystery unsolved until today...
cara jatuhan, posisi, sume menjadi misteri...
ameer jatuh landing baik punya atas carpet.. which dalam 2kaki dari main bed..
segala bantal gunung2 yang mommy buat jadi benteng pertahanan sebijik pon x tergolek atau terjatuh..
posisi maintain seperti asal...
nak lagi best.. tiada sebarang bunyi jatuhan..gedebush ke gedebuk ke ape.. 
sampai hari ni mama still kata...malaikat sambut agaknya...Allah pelihara bayi suci murni..semua bayi dalam dunia ni..Aminn...mudah2an...

la ni...sakan betul jerit...xkira masa..gelak kuat2 pon same...berdesing2 telinga ni..haiyoo...
now everytime ads fav dia kat tv keluar mesti dia tengok sampai habis.. tau iklan pe?? iklan TV9 yang 2,3saat jer tuh..iklan between rancangan2 tuh..kalau kat Al-hijrah tv pon dia suke lagu iklan tu..yang ade Ust. Don yang fames amos tuh...hehe..maybe ameer morning person so iklan2 tu sangat2 dia familiar since baby..sambil2 mommy nk siapkan bekal/nursery bag pagi2 sambil2 tu tengok Tanyalah Ustaz or Reflection with Imam Suhaib web..then sambung Adik & Al-Quran..Geng Bahasa Arab, Pesan Atok..lain2 waktu ameer xsempat tengok tv pon... kesian.. baby lain at this age tengok Baby TV, disney channel... so sorry.. umah tokpa xde... hehehe... kalau nak tengok cartoon pon petang2 upin ipin jer dia kenal..at TV9..

its ok kan dear.. mommy always there teach u thru mommy's fon...hehe...sikit2 jer bulih nursery rhymes bagai..back to back upin ipin...hehe...

btw...this month xde check up jugak..since dia demam 2minggu sekali, rase berat xnaik pon..baby fat pon dah berkurangan... xgebus2 macam dulu lagi.. but hari2 tengok..growing sangat2...panjang je tengok atas katil...last check up dulu 78cm.. agak2 bulan depan berapa tah..sekerat mommy kot..hehe..budak hasil susu ibu Alhamdulillah..

many faces of ameer... (sila abaikan daddy dia kat belakang nun) hehe;p


4 comments:

  1. my baby pun suka lagu iklan tv al hijrah tu. tengan main sanggup stop kejap tgk tv.. heheh.

    ReplyDelete
  2. haah betul ameer pon siap benti mainlah..layan...kite pon suke lagu tu hehe

    ReplyDelete
  3. HAHA. anak aku semua bunyi muzik dia nyanyi sekali.
    time azan dia diam. bagus!
    Upin Ipin memang umpan lah kalau aku nak lari jap mandi time balik keje.

    ReplyDelete
  4. der...kalu aku..xdan lari dia pusing..melalak2 xtau pasaipa..clingy sgt2...umpan ape pon xdenye...kelibat aku lalu jer bunyik..kalu aku xlalu ok jer..hehehe

    ReplyDelete