Friday, March 02, 2012

Ameer & Nursery

2 hari lepas..mommy & ameer jatuh tergelincir kat pavement depan office..
ameer terhantuk & mommy macam gimnas terkangkang dah..
so now sakit belakang yang amat..
ameer alhamdulillah ok xde bengkak & xde muntah2..
thanx for those yang tolong 2 beranak ni hari tu..
hujan & licin memang lah..haish..redha jer jadi tatapan orang di tengah hari hujan renyai2..(T_T)

tapi sebenarnya nak cerita benda lain...
Next week ameer start ke nursery...alhamdulillah hampir sebulan dilema nak cari nursery..last2 dapat jugak kat taman cempaka..dekat jugaklah dari rumah..
kat sana hanya 3 org baby termasuk ameer, yang lain2 umur setahun ke atas dalam 5,6 orang, & the rest budak2 transit sekolah..masa melawat nursery tu alhamdulillah..nampak penyayang penjaga2 dia..ade 3org wanita umur lingkungan awal 20an..malay.. the owner bekas PK HEM sekolah rendah etty dulu.. & anak dia co-owner..tempat juga nampak bersih..cuma macam agak panas...ameer dahlah kuat peluh..rasa macam nak bawak kipas duduk jer..cian ameer..peluh2... selama ni tidur dalam aircond jer..(haha tipu)

moga-moga ameer dijaga dengan sempurna kat situ..takut+nervous=macam-macam rasa ade..

btw masa lawatan hari tu..hubby didnt mention pun dia JKM officer.. so macam2 soalan hubby tanya.. bagus jugak hehe.. sampai buat inspection ke dapur siap...hehe.. mak pak particular..! haruslahkan..macam2 kejadian kat nursery lately ni..harus dilema mak pak 1 malaysia hari2 fikir anak kat bawah jagaan orang lain...betul x??
so macamana u olls experience hantar anak ke babysitter/nursery???
baby stuffs..
how u olls handle food/ebm etc??
maketty blur ni..helps2!!


p/s: Moga Allah lindungi anakku & anak2 kalian sewaktu dalam jagaan orang lain..Aminnn

No comments:

Post a Comment