Tuesday, March 06, 2012

Happy 7mo's Ameer!

Pejam celik pejam celik dah 7bulan my lil precious...
Rasa macam baru jer push2..hehehe
HAppy 7 old months son..
btw..today ameer 2nd day of school..cian my bubu..
semalam seharian menangis..susu pun xmau..luak 1 botol jer.. mommy bekalkan 6botol penuh ebm..
hm nak buat camne baru belajar tinggal dengan totally stranger..
cikgu dia cerita, everytime nak feeding mesti dia tenung jer muka cikgu ummi dia tu..huhu..isap sikit nangis..huhu..
last2 4.30ptg baru leh tido & berjaya minum susu sebotol jer..
porridge mama buat pagi2 tu pon dia makan sesudu dua jer..haish..
hope hari ni better than yesterday..
anak mommy kan dah besar..kang kurus plak dari 8kilos susut plak kang...
masuk 7mo's belum timbang sebab xde check up..
semalam after fetch him at nursery sampai ke malam hui dia melekat jer cam anak kangaroo.. feed...feeding...feed again..sampai yak2 bocor2 terus...haish...sungguh2 dia top up balik seharian xminum susu..
i xtaulah anak orang lain camne 1st day at bs/nursery.. hope xberpanjangan nanges..
ni belum call nursery lagi...so xtau ape cerita dia hari ni...hope dia ok..cian tengok..
mommy xnanges..daddy jer suka sakat konon2 mommy nak nanges! jahat! huhu...

suke my boi ceria!

6 comments:

  1. alaa cian ameer..first time dok nursery mmg gitu..mase hakim dulu..bile tuka babysitter baru..dia refuse nak minum susu jugak..mase saye pegi amik dia lepas balik kije..dia tgh menangis sambil minum susu..sedey btol nengok..but the next day terus improve..dah tak nangis =)

    ReplyDelete
  2. amalina...hish ni pun sementara ni belum pindah ni.. sok lps pindah umah kena cari nursery lain plak...cian plak..

    ReplyDelete
  3. Ameer kuat yea....xmo nangis2...

    Mak etty suka nor ltk pic ni..kihkihkih

    ReplyDelete
  4. haha...suka muke licin...! ameer dh ok sket td text cikgu dia kata bubur arini abis sume.. susu pon dh 2botol..alhamdulillah

    ReplyDelete
  5. ala cian dia..ye la selama ni dgn mama je kan..slowly dia akan ok..ameer be gud ye cyg!

    ReplyDelete
  6. mommy june..tulah..lps pantang dok kilik bwk gi opis hari2..start 5bln lbh dok ngn my sis sebab dia cuti sem..so now akhirnya kena gak gi nursery..huhu..alhamdulillah dh ade peningkatan ckit hari ni

    ReplyDelete