Tuesday, July 19, 2011

Rezeki..anak itu Rezeki..

Salam...hui lately semacam je rasa nak update..
mungkin masa makin terbatas...
pergerakkan makin selow melow jer..

Today..now actually hubby at Renaissance Hotel KL..rezeki baby alhamdulillah..1st recognition by JKM for his work..only 2years ++ of working..Syukur alhamdulillah..

Semalam, actually my 2nd check up at H.serdang..woohhoooo berat baby sudah 2.77kg okeh! tu baru dalam perut...at 35th weeks+.. sedap sangat2 makan yooo...kenduri nye...barbeque ngn hubby's family...mane x nye mak baby & baby makin berat badan....! if weekend di rumah MIL memang cam non-stop eating woooooo...huhu...! sume sedap2 belaka.......lengkap!

Since i dapat nak join mommy yun & mommy dot bershopping sakan di Pureen Warehouse @ summit PJ...haruslah mujuk2 incik suami ke kedai baby berdekatan MIL house...best tau kalau dok bandar baru bangi segala kedai baby ada tau..sebut je ape nak sume ade with varies price lah..hehe..so i pon jejakkan kaki ke 2nd time ke Manjaku.. amek itu ini..penuh basket bayar2..wah banyak jugak rupenye..hehe...bakal cik baby kan boy...so asal pilih barang cik daddy nak kaler item sume cam kaler dia punya barang2..sampaikan hair comb & berus cuci botol pun nak blue jugak..(",)

So..baby bag nak bawak ke hospital sudey ready dalam kereta siap2..anytime je leh cabut gi beranak..hik..makut..my bag je xtau nak buh ape..hik2..k2 kena siap2 dah..since lepas ni dah xde check up with my doc at hospital...sampailah betul2 nak bersalin baru shoot ke sana..bila ye..huh nebes...tik tok..tik tok..


i'm gonna miss my baby bump..do u??? yelah kita bawak ke hulu ke hilior..for 9 months ++.. sok pas bersalin mesti dah rindukan...hehe...anak dh depan mata nanti lg puas hati kan..hehe..moga2 anak yang bakal lahir ni sihat walafiat..moga2 dapat bersalin dengan selamat..mohon doa dari semua ye..thanx in advance..& for mommies yg lagi awal nak bersalin dari etty..moga kalian selamat berjuang membawa seorang atau lebih bakal2 khalifah yang akan mengegarkan dunia..! especially to mommy yun..mommy dot..mommy jihan..dan lain2 ye..semoga selamat ye..i lagi nebes dibuatnye tibe2...hehehe..

14 comments:

  1. thank u soo much etty...jihan pon doakan etty semoga selamat n dipermudahkan semuanya...amin...;)

    ReplyDelete
  2. ur welcome jihan.. moga kite2 same2 selamat & dipermudahkan nak bersalin...insyaallah..amin

    ReplyDelete
  3. etty..emy yg baru 32 weeks pon terikot2 nebes gak..yerla..org kata baby twin tk taw bila dia nk kuar..mayb awal..so rasa takot tu mmg tk leh handle..cuma risau coz di minggu 32 ni berat baby baru 1.2kg..normal ke eik

    ReplyDelete
  4. ha slalu gak dgr...ade member uni etty pon preggy twin, kalau xsilap dlm 37 mggu dh kena operate..hm etty x sure berapa exact berat baby for twin sbb dorg kan share space..ce tny doc..gudluck tau emy..hehe

    ReplyDelete
  5. akakkkk..good luck..bole x wish cmtu..hehee..nant dh deliver, jgn lupe bgtau ek..bole g tgk baby :D
    smoga sume slamat n akak wit abby sihat also..amiiinnnnn

    from: anti bell :D

    ReplyDelete
  6. etty,same2 kite doa k..insyaAllah semuanya dipermudahkan utk kite yg sama2 berjuang dlm labour room nti..minggu ni yun da 39th weeks..lg nebes etty!huhuhu!tp xder sign lagi..harap2la baby ikut due date.. =)

    ReplyDelete
  7. belle..cam zaman kite nak exam dulu2 je...hehehe..harus bgtau belle bawak adiah besau2 tau...;p amin..doa2kn slalu tau

    ReplyDelete
  8. yun..amin mudah2an yun selamat..nebeskan yun..yun xde rase contraction lg ke yun??awat etty dh rase2 ni??ke etty bersalin dulu???ding!

    ReplyDelete
  9. etty,xrase pn lg,just malam je baby mcm pressure and menekan kat bwh ni...terkencing je salu,huhuhu~

    2la,xtaula kan,kalau same2 lg bes..hehe~

    ReplyDelete
  10. amiinnnnn lg jugak! :D hehehe...harusla bwk adiah, besau ke x tu xjanji..hahaahaha...

    tp yg pentng nk gomol2 anak akak tu nant..h0h0h0

    ReplyDelete
  11. yun..dekat2 hari ni makin kerap pee kan mlm2..dhlah nak bgn dr katil Ya Allah sakit rase..huhu..ape pon kena byk sabar...kalu x de yg pee ats katil je kg kalu xsempat hehe

    ReplyDelete
  12. bell...gomol2 bleh jgn buli tau hehehe;p

    ReplyDelete
  13. dear...i think baby bump adalah satu alasan utk kita dimanja manjai dan dilayan special...
    kalau dulu, nak lintas jln pakai baju lembut yg mudah ditiup angin, mesti malu2 nak tutup perut sbb takot nmpk tayar spare...skang, dgn bangganya menunjukkan perut di mana2...then, bila kat tmpt org ramai pun, kita akan diberi kerusi tuk duduk...padahal org lain semua bdiri...satu lg, kalau dah x larat nak cabut gigi, i xrasa bsalah pun kat patient..sbb mcm, ok patientku,aku x larat dah..nmpk x perut boyot nih..hahaha!!!!

    ReplyDelete
  14. haha...harz u mmg lawak..but mmg pun baby bump ni jgk yg bagi special treatment kt kwn2 seangkatan nak lintas jln pon org leh berenti keta bg kite & frens lalu dulu..hehe

    bab spare tyre mmg xdinafikan hehe..dulu malu..now banggakan..really proud..oh i'm gonna miss my baby bump in few weeks..ke days je..agaga..

    ReplyDelete