Friday, December 16, 2016

Aliff Zeeyad 1st Birthday

Assalamualaikum..
Wah dah hujung 2016 dah..tetiba je kan..tup2 lagi 2weeks masuk 2017..

Nah ni mungkin entry terakhir 2016..dasar maketty pemalas nau nak update skang ni haha..

Muhammad Aliff Zeeyad 1st Birthday..

Alhamdulillah anakanda dah besar...sekejapan je rasa..


Wajah-wajah cheeky boy eyad sepanjang setahun di depan mata..hehe

Suka duka nangis..sebek gembira..ceria..sihat sakit...semua ada..pengalaman maketty handle eczema baby seawal umur 4bulan hingga 6bulan camtu..
Alhamdulillah eyad dah recover..but still maketty ngan dia berpantang selagi boleh..
Alhadulillah masih punya kudrat untuk teruskan penyusuan badan sepenuhnya..syukur..
moga Allah bagi rezeki menyusu sehingga 2thn..

Hujung minggu lepas sempatlah wat birthday makan-makan kat umah..
Si kecik ni mane tau pape...yg lebih excitednya dah tentu abang2..
bangun2 tido tengok segala props deco2 birthday mami dah gantung...belon2 banner sume dah siap..
dah stat masak seawal subuh lagi...anak2 ngn paknya membuta je smpi kul 9..tu pon jenuh maketty kejut..haha suh gi beli telor haha..


Our lil family...



Abang-abang birthday boy yang lelebih excited..


Lepas je tiup lilin dia dah geram dengan kek tu xsempat nak halang..hahaha dicekaunya..abes comot..makan secalit pon x kek tu..
budak ni memang memilih makan..nak bubur nasik dia je..lain2 xmau...sebab dia alergik teruk dulu maketty mmg delay solid n mmg jage ape yg dia mkn..so mmg xde makan merapik2..

Oklah paling panjang entry penutup ni hehehe...
Semoga 2017 lebih baik dari 2016..
Semoga lebih banyak rezeki yang barakah kita peroleh kelak insyaallah...
Semoga panjang umur kita berjumpa lagi..
Maassalamah waillalliqa'..





No comments:

Post a Comment