Wednesday, March 05, 2014

Happy Six Months Adik..

Olla..my lil' champs already hit 6 months!!
And secara peribadi i got my 2nd diploma in breastfeeding... alhamdulillah.. 
Haha..jgn nak tembak maketty kate breastfeeding freak k.. i'm proud of myself #sukatimaklah..hehe..
Bukan senang k.. masa abang journey nya lain.. masa adik pun lain jugak.. tak gitu.. 

So..maketty pun dah try bagi solid kat adly..wah2..aritu kemain kate nak delay bagai.. but on the dot betul2 2/3 aritu try..oh..he love it..xlah refuse buat muke pelik ke ape.. anak mommy nak tunggu betul2 on time masuk 6bln rupenye.. hehehe.. kemain menganga2 nak lagi nak lagi..hehehe..

Photo: Happy 6th months lil' champs!! So present 4 today..1st solid food..mango puree..bg buah dulu coz umah xde air nk steam veg..huhu.. #adlyzareef #baby #babyadik #firstsolidfood #breastfeeding #picoftheday #photooftheday
Adik 1st solid food..puree mango..alkisah x de air so terpaksa bagi buah..nak masak2 mak xkose..hehehe...

Photo: Saya baru balik checkup 6m..nurse kata naik berat sikit je..padahal mommy xlarat nak dukung dah..so nurse suh bg bubur campur2 segala..hm..tq but no tq..adios amigos..jom memuree.. #8.35kilos #6months #baby #babyadik #adlyzareef #breastfeeding #son #cute #randomcuteness #susuibu #picoftheday #photooftheday

So check up pun dah sudah..6 months jab pun dah...alhamdulillah hero xnanges..xjerit..bravo dik!!..
berat naik sikit je dari last month.. 8.35kilos..last month 7.92.. kemain bising nurse..dia xtau aku lenguh dukung si bolat ni..

xkisahlah..asalkan adik sihat sejahtera..sok2 kang kejar abang ameer yang makin selim..makan banyak, membuang pun byk gakk..13kilo je abang..kurus..hehe..

ala rindulah kat abang..musim xde air ni maketty kne mandikan sesiap kat umah b4 dia ke nursery..kg kesian cikgu2 lak..air terhad..klu sblm ni hari2 gi dengan daddy pagi2 kul 7 busuk2..hehe..makin besar makin byk akal..makin manje..n pandai jeles..sgt2 obvious..

k lah..sok2 kite cite hal abang ameer..lame dia xmsuk sini..hehe..


6 comments:

  1. Amboiiii adik dh 6 bulan ye...cpt yer masa berlalu rasa mcm baru jer dgr u bersalin...tgk2 anak dh makan solid food....mango tuuu yummyyyyyyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan jap je beso bdk ni..hehe..nyummy..mango paling dia enjoy mkn stakat ni..

      Delete
  2. maetty.. mmg. hafidh pun da pandai jeles dengan adik dia... happy 6 month boolat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan2..hehe makin kuat jelesnye..pening nak layan hehe

      Delete
  3. ayra x suka sgt buah.. dia suka sayur kot.. hahha... epal rejek.. wekk.. carrot suka. tp cirit. so sweet potato. brokoli jela.... yg dh try n ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. adly ni sumbat je mst ok..haha..tp smlm try sweet potato dia buat muke..haha..kompius suke ke x..haha

      Delete