Thursday, March 13, 2014

Abang Ameer Zikry..

Sejak 2 menjak xde air kat area KL ni..akulah yang siapkan abg untuk gi school..dulu sebelum adik lahir memang aku sensoranglah buat semua benda n siapkan abang hinggalah saat2 nak melahirkan adik..setiap pagi siap2kan lauk..xpernah miss walau sehari nak masak..

But since adik lahir, cik daddy kata xyah siapkan abg..xyah mandikan..hantar pagi2 busuk2..kul 7.30 sekali daddy g kerja..so rutin memasak bekal tu almost gone gitu sejak pantang adik..masa pantang 2,3weeks awal tu mmg aku xmemasak langsung..semua marah kalau buat..buat masuk weeks 4 aku xleh dah...nak masak gak..but bekal abang dah xmasakkan.. huhu...i missed it so much.. serious...bile pikir nak nanges je...

now adik dah start solid... kalau u all nak tau..ameer join makan puree adik..kadang2 dia tolong habiskan.. hehe..oh abang rindu ye makan puree hehe..rindu abg masa kecik2.. 

Rasa abang makin slim je since xmasakkn bekal..if sempat memang bagi jugak..tapi kadang2... i think i need to change my routine..supaya abg leh bawak bekal balik...

Oh rindunye kat abang ameer...pagi2 hantar dia jarang2 sangat x menangis..memang anak manja sangat..dia sedih kena gi nursery..but adik boleh gi office mommy..so abang sedih mommy lg sedih..huhu...nak je rasa bawak dedua k..bukan xleh..boleh je..but nanti xjadi koje hahaha... nantilah abang...

Abang sekarang pandai jeles...sangat2 obvious... kadang2 dia gelar diri dia baby... yang si adik jadi abang/ameer...... mulalah buat liuk lentok segala badan mulut ngejek ala2 baby talk.. hahaha...
tu buat mommy rindu abang... yang lagi best...sometimes dia ngendeng2 nak melekap kat dada...amek bau mommy...ke nen?? hahaha.... bila offer dia xnak langsung...hehehe...malu le tu...

Aku respect sgt2 kat mak2 kat luar yang boleh handle sume sensorang without any help..aku ni nasib dok ngn parent n adik ku memang xkerja fulltime..so if xcukup tangan mintak tlg gak skit2...

But soon..soon...kami nak pindah dok teratak sendri dah..soon..yang xtau bile...huhu...semoga dipermudahkanlah... oh..duduk di kawasan congested ok.. kuar2 umah je jam...nak balik umah pun jam... moge2 cukup masa aku nak handle house chores, anak2..suami tercinta....moga Allah permudahkan.......Amin..
Moga aku semakin kuat.. 

Oh rindu abang..balik ni nak peluk ketat2!!!

Photo: Serius nampak..2 beradik sibuk discuss pasal jam.. #adlyzareef #ameerzikry #baby #babyadik #son #heroes #sibling #picoftheday #photooftheday
Adik paling adore abang dia...... asal abang tegur je mesti gelak mengekeh2..
apa abang buat adik tengok je...sok2 nak join buat gak!!.. mastermind mestilah abang..
belahan cinta hati mommy n daddy..nyawa mommy daddy..

5 comments:

  1. apsal yek bila abg main dengar adik, beria ia dia gelak... hafidh ngn harris pun macam tu.
    tp bila lin buat harris tak mo gelak pun.. uhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..pelik gak...kalau amek ameer dr nursery..naik2 keta je adik mesti tunggu abg tegur..pastu mesti terkekeh2 haha...paling sentap daddy dia..adik muncung je kalau tegur..hahaha

      Delete
  2. sama lah dengan ayra akid...peminat setia akid gitu.
    waahhh adly dah duduk?cepat nya...ayra xpandai duduk lg,..comel nya adly

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...adore sungguh dorg dgn abg dorg kan..haah pandai duduk dh xterlungkup dah..but didudukkan..dok sendri xpandai..angkat bdn separuh je..org suh ngiring baru duduk xreti2..

      Delete
  3. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete