Monday, January 13, 2014

Adikku Dibooking ('',)


Oh my...Finally..
My Sista..the one and only sista..our youngest in da family finally dah dibooking!!
Small ceremony among family members je..
Dorang xnak majlis-majlis formal cam hakak!! hahaha
Maketty kan once blogger bride..
This time mama pun pening nak buat majlis kecik..xmau kecoh2 sampai kat org kampung..
Sekali tup2 kecoh jugak..dah terkecik ati ore2 kelate..
huhu..nasib dapat counter back..ore2 kelate yg dok KL ha dijemput..
So majlis kecik semalam almost 95% masak sendri oleh maketty, mama n ipar duai..
fuhhh penat xyah cakap..ni lenguh lagi betis berdiri lame kat dapo..
kejap2 oncall susu baby..pastu abes baby adik round dari sorg ke sorg tlg jage..
sejam2 mommy susu balik..dan2 plak cik daddy demam plak..memang patah riuk mommy..

So..another wedding in da family..
Suklin ni my bff dr kecik..haruslah kan..so yang bakal sibuk dah tentu maketty lah..
buah pikiran, bidan terjun ke ape je sume dibahu saya..
hehe sok2 i jadi sisterzilla for bridezilla pulak...
kahkah..

So another wedding to plan..moga dipermudahkan..Bismillah..
first thing first..actually start dari last week..maketty dah start calling2 hall yang available..
Ade lagi ke weh??
Cer bagi idea..Any hall sekitar Ampang, Gombak, KL, Putrajaya, PJ...Mana2lah dalam SELANGOR k..
yang besar..sebab maybe nak buat joint wedding.. will be very 1st to my family..but my bakal adik ipar family dorg memang dok buat joint wedding from the eldest..
So i dunno what to expect..so hopefully everything will be smooth wedding event..

Eh tolong ye former blogger bride..
Any idea wedding hall yang available..date maybe around November to December..
Hope sempat maketty menguruskan diri...hahaha!!


No comments:

Post a Comment